Skocz do zawartości

[rower] do jazd na coraz dłuższych dystansach do 1800zł

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.

mam 182cm wzrostu kompletnie nie znam sie na rowerach.

Chciałbym zacząć od dystansów 10-15km ale później jedźić po 70-100 a może kiedys thriatlon (ale dopiero wtedy kupie szosówke)

Mam możliwość kupienia roweru z firmy Kross z rabatem 20%  i zastanawiałem się nad 3 modelami

KROSS EVADO 4.0 za około 1750

KROSS HEXAGON X^ lub X4 za 1600-1350

KROSS LEVEL R1 lub R2 za 1600 albo R2 za 1800 

nie wiem jaka wielkość, jaki model by mi pasował bo zwyczajnie zaczynam swoją przygodę natomiast widziałem w sklepie 3 modele które wypisałem i ten Evado pasował super bo miał "cienkie koła" 

nie musi być to rower firmy KROSS , chciałbym aby się nim wygodnie i szybko jeździło :) 

pozdrawiam i dziekuje za cenne rady

Napisano

10 km to jest pół godziny jazdy tempem spacerowym ...

Jeśli cieńsze opony "to jest to" -  to żaden rower a'la "góral" nie powinien wchodzić w grę (jak hexagon).

Do zastanowienia, czy potrzebował będziesz amortyzowanego widelca czy nie - czyli jakie trasy będą przeważać.

Czyli czy cross, czy urban, czy fitness ?

Napisano

W sumie to nie musza byc cienkie kola, nie znam sie na rowerach ,generalnie bede jezdzil na mazury czesto ulica a jak juz dojade to czasami po lasach sciezkami:)

Chcialbym zeby byly hamulce tarczowe amortyzatory i na pewno ladnie zeby wygladal:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...