Skocz do zawartości

[1500zł] mtb do jazdy w terenie i czasem mieście

Szax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam małą zagwozdkę w tym przedziale cenowym, interesuje mnie rower za max 1500zł. Rozważałem kilka opcji głównie z Krossa:

Kross Hexagon X3     2015

Kross Hexagon X6     2013/2014

Kross Hexagon R5    2015

Kross Hexagon R4    2015

Kellys Viper 50          2015

Na sprzęcie i kupnie rowerów się nie znam więc pytam, z jazdą jest trochę lepiej ;]

Co radzicie panowie?

Napisano

Kross Hexagon X3     2015 -złom- Wolnobieg i osprzęt typu "szrot"

Kross Hexagon X6     2013/2014-Kiepski osprzęt

Kross Hexagon R5    2015 -Kiepski osprzęt

Kross Hexagon R4    2015-złom- Wolnobieg i osprzęt typu "szrot"

Kellys Viper 50          2015-Kiepski osprzęt

Poszukaj lepiej na allegro Kands/Lazaro/Spartacus za niecałe 1400zł dostaniesz rower na pełnym Alivio 

Napisano

Jakieś konkretne modele? Zależy mi głównie na kupnie nowego w tej cenie, przejechałem się parę razy na używnych

Napisano

To ja się podepnę pod pytanie

Co kupić żonie ?

Coś z listy kolegi, czy może z Decathlonu RockRidera 520 ?

Patrzyłem na allegro na "Kands/Lazaro/Spartacu" - ale wszystkie te marki mają dużą ilość modeli. Co polecacie do tego 1500 zł ?

Taak na szybko mamy choćby modele:

MTB LAZARO EV-3 LADY
SPARTACUS ELITE ALIVIO
KANDS ENERGY 1300 26'_ DISC ALIVIO

(który polecacie)

(tak, jestem kompletna lama rowerowa, nawet nie wiem na co patrzeć. Żona będzie jeżdziła trochę po asfalcie/chodniku, trochę po ubitych dróżkach leśnych)

Napisano

@quostek ja kupiłem mojej Genesis Helena z Intersport. Koszt około 1700 zł po rabacie. Według mnie fajny rower na leśne ścieżki i pośmigać po mieście. A i nawet ciekawszy teren Jej się spodobał, większe górki i dołki :-)

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Napisano

@@BJan, teraz w intersporcie kosztuje 2200 (da sie go dorwac za 1900).

Troche za duzo jak na czysta rekreacje

Napisano

Ale jest promocja (chyba, że już się skończyła) Jak byłem też kosztował 2200, natomiast w promocji (bez vat czy coś takiego) kosztował około 1700. Dowiedziałem się o tym podczas wizyty w sklepie. Warto dowiedzieć się o tym.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Napisano

Rowerek zakupiony, dziękuję wszystkim za opinię i polecane rowery. Dostałem mały zastrzyk gotówki i mogłem sobie pozwolić na trochę wyższą półkę. Padło na Kross Level R3 2016, całkiem przyjemny jednoślad i nieźle się sprawuje w terenie jak i na drodze ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...