Skocz do zawartości

[1500zł] mtb do jazdy w terenie i czasem mieście

Szax

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, mam małą zagwozdkę w tym przedziale cenowym, interesuje mnie rower za max 1500zł. Rozważałem kilka opcji głównie z Krossa:

Kross Hexagon X3     2015

Kross Hexagon X6     2013/2014

Kross Hexagon R5    2015

Kross Hexagon R4    2015

Kellys Viper 50          2015

Na sprzęcie i kupnie rowerów się nie znam więc pytam, z jazdą jest trochę lepiej ;]

Co radzicie panowie?

Napisano

Kross Hexagon X3     2015 -złom- Wolnobieg i osprzęt typu "szrot"

Kross Hexagon X6     2013/2014-Kiepski osprzęt

Kross Hexagon R5    2015 -Kiepski osprzęt

Kross Hexagon R4    2015-złom- Wolnobieg i osprzęt typu "szrot"

Kellys Viper 50          2015-Kiepski osprzęt

Poszukaj lepiej na allegro Kands/Lazaro/Spartacus za niecałe 1400zł dostaniesz rower na pełnym Alivio 

Napisano

Jakieś konkretne modele? Zależy mi głównie na kupnie nowego w tej cenie, przejechałem się parę razy na używnych

Napisano

To ja się podepnę pod pytanie

Co kupić żonie ?

Coś z listy kolegi, czy może z Decathlonu RockRidera 520 ?

Patrzyłem na allegro na "Kands/Lazaro/Spartacu" - ale wszystkie te marki mają dużą ilość modeli. Co polecacie do tego 1500 zł ?

Taak na szybko mamy choćby modele:

MTB LAZARO EV-3 LADY
SPARTACUS ELITE ALIVIO
KANDS ENERGY 1300 26'_ DISC ALIVIO

(który polecacie)

(tak, jestem kompletna lama rowerowa, nawet nie wiem na co patrzeć. Żona będzie jeżdziła trochę po asfalcie/chodniku, trochę po ubitych dróżkach leśnych)

Napisano

@quostek ja kupiłem mojej Genesis Helena z Intersport. Koszt około 1700 zł po rabacie. Według mnie fajny rower na leśne ścieżki i pośmigać po mieście. A i nawet ciekawszy teren Jej się spodobał, większe górki i dołki :-)

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Ale jest promocja (chyba, że już się skończyła) Jak byłem też kosztował 2200, natomiast w promocji (bez vat czy coś takiego) kosztował około 1700. Dowiedziałem się o tym podczas wizyty w sklepie. Warto dowiedzieć się o tym.

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka

• 3 tygodnie później...
Napisano

Rowerek zakupiony, dziękuję wszystkim za opinię i polecane rowery. Dostałem mały zastrzyk gotówki i mogłem sobie pozwolić na trochę wyższą półkę. Padło na Kross Level R3 2016, całkiem przyjemny jednoślad i nieźle się sprawuje w terenie jak i na drodze ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...