Skocz do zawartości

[1000 zł] Rower Crossowy - koła 28

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam 185 cm i ważę około 88 kg. Chce sobie sprawić na wakacje rower tak, żeby robić ze 100-150km tygodniowo. Będę jeździł głównie po drogach rowerowych i jakiś polnych dróżkach. 
Mam na oku na razie Lazaro Integral V2. Czy to dobry wybór, czy w podobnej cenie znajdę coś lepszego ? Generalnie chciałbym kupić coś za około 1000 zł, ten lazaro jest troszkę droższy i jakby dało się znaleźć coś taszego to byłoby super. 

Napisano

Ja 1,5 tyg. temu stałem przed tym samym dylematem, 800 zł. do max 1000 zł. i po poradach dołożyłem 100 zł. do kasety 8 rzędowej i kupiłem Spartacusa 3.0  :)

http://infinitibike.pl/glowna/22-spartacus-cross-30.html

Taniej się raczej nie da jak ma być kaseta.

Co prawda do roweru w żaden sposób nie mogę się doczepić bo chodzi fajnie i wygląda solidnie ale po naczytaniu się forum dzisiaj przeznaczyłbym co najmniej 2 razy tyle na rower  :D

I mimo że nic do niego nie mam to go chyba sprzedam i kupię coś 2 półki wyżej  ^_^

Kupujcie i uciekajcie bo to uzależnia  :P

Napisano

Coś tam pracuję i nie mogę powiedzieć że w jakiś sposób przeszkadza podczas jazdy na asfalcie a na pewno ładniej rower z nim wygląda  :)

No i chyba lepiej że nie ma opcji jego blokady bo wtedy by korciło aby go unieruchamiać a jak wiadomo w tej cenie amor by się szybko pogiął będąc na sztywno  -_-

Napisano

Ja tam ekspertem nie jestem ale ten Romet jest jeszcze na wolnobiegu 7 - rzędowym (7x3 biegi) co moim zdaniem już go dyskwalifikuję i generalnie ma gorszą tylną przerzutkę.

W Spartacusie masz kasete 8 rzędową (8x3 biegi) i tylną przerzutkę acera - model na ten rok.

A dodatkowo ta cena za Rometa z tym osprzętem wzięta z czapy  :teehee:

Jak jesteś z Łodzi to bierz mojego Spartacusa  :002:

Napisano

@markos2101

a ten Lazaro Integral V3 lepszy od tego Rometa?

To moze podajcie rower najlpszy w cenie do 1000zl i do 1400zl tak zeby mozna bylo dolozyc do czegos lepszego

Romet moglbym nabyc w Prudniku bo jest sprzedawca a w internecie dopasowac to latwo nie bedzie

Napisano

No do 1000 już napisałem że dobrze podciągnąć budżet do 1099 aby była kaseta i to np. Spartacus 3.0 a do 1500 to dodatkowo z osprzętem alivio np. Spartacus 4.0  :)

A czy to będzie Lazaro, Kands, Spartacus czy Remiro to jeden pies  ^_^

Napisano

Z wymienionych wcześniej rowerów w rankingu jest tylko Orkan @Nutshell Zdecydowałeś się na jakiś zakup?

No chyba padło na tego Spartacusa 3.0 bo w sumie praktycznie to samo co w lazaro integral v2 a o 100 zł tańszy :P

Napisano

To jaki rower polecacie gdy robi się w miesiącu Max 300-400 km. Mowimy o crossie, wzrost 180cm.

Jaki osprzet wystarczy i mniej wiecej jak cenowa wybrac zeby nie przeplacic za cos co nie bedzie widoczne na takich trasach tylko po asfalcie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...