Gość Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Hejka! Może nieco noobowskie pytanie ale... czy każde koło (całe, z piastą itp.) jest dostosowane do hamulców typu v-brake? W sensie takim, że biorę sobie koło na tarczę, ale wrzucam hamulce v-brake. Nie ma z tym problemu? Sprawa wygląda tak, że wymieniałem w MTB tylne koło aby pozbyć się wolnobiegu 7s na rzecz kasety 9s. Na tyle jest/był mechaniczny hamulec tarczowy shimano, wziąłem więc w sklepie koło kompatybilne z tarczą mocowaną na 6 śrub. Ok, rzecz w tym, że tarcza ze starego koła nie pasuje do nowego, choć też jest na 6 śrub, to rozstaw jest jakiś inny (podejrzewam, że to jakiś cudak, bo koło noname). Ogólnie zalety mechanicznego tarczowego nie wydają mi się jakoś specjalnie ogromne, a manetki i tak mam pod shimano v-brake, więc myślę o tym, aby wrzucić na tył właśnie v-brake - na pewno to będzie dla mnie wygodniejsze w ustawieniu / serwisowaniu. Pytanie, czy mogę to na takim kole i obręczy zrobić. Model koła to Joystar MT10R.
gtb Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Dla piasty rodzaj hamulca nie robi różnicy, ale dla obręczy tak. Jeśli jest obręcz tylko pod tarczówki to nie nadaję się do V-brake.
modrzew Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Problem nie w piaście ale w obręczy, bo to ona ma przygotowany rant do hamulców v-brake albo nie ma. Skoro koło było produkowane z wykorzystaniem pod tarczę to raczej nie ma obręczy pod v-brake. Tak BTW skoro tarcza niby pod 6 śrub ale z jakimś cudacznym rozstawem otworów montażowych, to czy czasem ten rower to nie klasyczny makrokesz? Jeśli tak to szkoda każdej złotówki wydanej na niego niestety...
Gość Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Ok, czy moge to jakoś po niej samej rozpoznać? Niestety w sieci informacji co najwyżej jak na lekarstwo. EDIT: Rower jest całkiem ok, jeden z nieco starszych modeli Scotta. Nieco wariactwa było właśnie przy kole i napędzie - właściciel zrobił np. korbe deore, manetki 3x9, przerzutkę na tyle deore xt na 9s, a do tego.. wolnobieg 7s.. Biorąc pod uwagę ile bym dał za nowego i nie najgorszego MTB (~2000 zł) póki co licząc wszystkie koszty rower + to co zmieniłem (koło, kaseta, łańcuch) i tak mam połowę tej ceny a do załatwienia już jedynie hamulec - no i teraz się zastanawiam, czy v-brake, bo taki bym wolał, czy po prostu dokupić tarczę na standardowy rozstaw. Poza tym, rower mi po prostu odpowiada
modrzew Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 No chyba widzisz czy rant jest odpowiednio sfrezowany pod kontakt z klockami od v-brake...
gtb Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Kup tarcze i nie kombinuje jak nie masz pewności co do obręczy (a obstawiałbym ze jest pod tarcze). Za ok. 30zł kupisz najprostszą tarcze shimano i po kłopocie.
Gość Napisano 5 Czerwca 2016 Napisano 5 Czerwca 2016 Ok, masz rację, nie ma co kombinować, kupię tarczę i tyle.
nemo2009 Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 nie ma co kombinować, kupię tarczę i tyle. Czy wiesz jakiej wielkości kupisz tarczę ? Jaki adapter ?
Gość Napisano 6 Czerwca 2016 Napisano 6 Czerwca 2016 Nie jestem pewien czy dobrze mierzę, ale ta obecna to chyba 160. Zresztą, wezmę ze sobą do sklepu aby porównać i zobaczyć rozstaw śrub, to najlepsze rozwiązanie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.