Skocz do zawartości

[do 450 PLN] Rower dla kobiety, uniwersalny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć!

Chciałabym kupić jakiś sensowny rower do 450 PLN. Wiem, że jest to niewiele, ale chciałabym mieć najlepszy rower dostępny w tej cenie. 

Rower byłby użytkowany i w mieście i do lekkiej jazdy przykładowo po lesie. 

W ogóle się na tym nie znam i mam nadzieję, że któreś Was będzie chciało mi coś poradzić.;)

Dziękuję

Napisano

W tej cenie jeśli chodzi o nowe możesz kupić w sumie tylko rower miejski tego typu:

http://allegro.pl/damski-rower-miejski-goetze-28-eco-stylowa-damka-i6219442866.html

http://allegro.pl/rower-26-miejski-damski-turing-arkus-romet-polski-i6219750007.html

Nowych  rowerów crossowych lub trekkingowych w tej cenie nie ma.

Powiedz czy bierzesz pod uwagę zakup roweru używanego, jaki jest Twój wzrost, ile ważysz i jaki typ roweru preferujesz.

Napisano

janek77 Endrju911

Mam 168 cm wzrostu, ważę ok. 51 kg i tak, rozważam zakup roweru używanego.

Endrju911 czy mógłbyś dokładniej wyjaśnić pojęcie "typ roweru"? :D

Napisano

Czy ma to być rower przypominający MTB (bo w tej cenie pełnoprawnym MTB nie będzie), crossowy, trekkingowy (czyli błotniki, bagażnik, oświetlenie i pozycja bardziej wyprostowana niż pochylona).

Napisano

Ja w maju 2014 kupiłem wiekowego juz bo przynajmniej około 10 letniego Gianta Bouldera za 350zł w nie najgorszym stanie, wymieniłem tylko hamulce i przez nieco ponad rok przejechałem nim 3500km, a rowerem delikatnie nie jeździłem, jakoś specjalnie go nie oszczędzałem, Zapewne po wymianie korby która się zużyła i łańcuch się slizgał jeździłbym nim dalej ale podczas ''stłuczki'' pękła mi rama w okolicy rury sterowej.

Więc uważam że da się. Rower w tym budżecie może nie być idealny, być może trzeba będzie jakąs rzecz wymienić, ale do Twojej delikatnej jazdy się sprawdzi, tylko trzeba szukać na olx, allegro. Rozmiar ramy jakiego potrzebujesz to 17''. Powiedz skąd jesteś to w wolnej chwili popatrze oferty np z olx w Twojej okolicy.

Napisano

Dziękuję za odpowiedź :)

Większość czasu spędzam w Warszawie, jako że tu się uczę, więc okolice Warszawy będą ok, ale też okolice Puław w województwie lubelskim (miasto rodzinne).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...