kaeres Napisano 1 Czerwca 2016 Napisano 1 Czerwca 2016 183cm, 120-125kg żywej wagi. Wybór padł na Unibike jako, że dają gwarę na 140kg. Rower ma być treking lub cross z pełnym osprzętem na 28 calowych kołach. Wybór w zasadzie jest mocno zawężony do 2 modeli 1. http://www.unibike.pl/visiongts.html - trekking 2. http://www.unibike.pl/flasheqgts.html - cross Czy oprócz allegrowych Lazaro i klonów są jeszcze jakieś godne polecenia, które można przymierzyć w sklepach ? Nie wiem jak z gwarancją wagową u Gianta ale znalazłem całkiem fajny 1. http://bikesystem.pl/12521-rower-giant-argento-rs-3.html
roberttrebor Napisano 8 Czerwca 2016 Napisano 8 Czerwca 2016 Wszystkie 3 rowery kiepsko wypadają osprzetowo,tak jak wspominałeś w 2 pierwszych producent daje gwarancje na większa wagę użytkownika ale na pewno jest to gwarancja na rame,ten osprzęt jest słabiutki,dysponując takim budżetem skłaniał bym się za czymś używanym a w dobrym stanie,poszperaj w necie,wiele niemieckich rowerow trekkingowych czy tez crossowych maja dość pancerne ramy.na pewno pomijaj ramy mocno wycieniowane z wygladzonymi sprawami.Pozdrawiam
kaeres Napisano 9 Czerwca 2016 Autor Napisano 9 Czerwca 2016 Unibike Voyager 21" W internecie nie zwraca się uwagi na pewne rzeczy takie, które można poczuć na własnym tyłku bądź rękach. Siodło ze sztycą warte w sklepie 250zł, chwyty ze skóry tak przyjemne, że bym zdjął rękawiczki dla nich. 2149zł za rowerek. Unibike Vision okazał się jednak słabym rowerem, ze słabą kasetą i niczym się nie wyróżniał w tej cenie. To już ten Giant był naprawdę super i w tej cenie go polecam. Jednak ojcu (bo to dla niego rower) nie przypasował rozmiar (L / 50 / 20"). Natomiast Unibike Flash to naprawdę super rowerek. Jego też polecam. Nie wiem jak to miał ustawione ale hamulce miał niesamowicie efektywne. Przy pierwszym hamowaniu spojrzałem czy nie ma jakiś hydraulików Deore. naprawdę się tym wyróżniał. Rama + kierownica (pozycja na rowerze) - gdy tylko na niego wsiadłem to poczułem się jak w domu (mam Lazara Integrala V3).
Sov Napisano 9 Czerwca 2016 Napisano 9 Czerwca 2016 Witam, Chciałbym podpiąć się pod temat, bo posiadam takie same parametry wagowo wzrostowe jak ojciec @kaeres (182 - ok 122 kg, noga do pachwiny to takie 83,5cm) Mam takie same wymagania co do roweru - trek lub cross z osprzętem typowo miejskim. Potrzebuje roweru prawie na co dzień do dojeżdżania do pracy w mieście - ok 30km dziennie x5. Plus do sklepu, rundki w pobliskim lasko-parku dla poprawy kondycji i co jakiś czas weekendowe wypady do lasu na wycieczkę (jeżeli się wkręcę to jakieś dłuższe wojaże z sakwami). Budżet mam niższy, bo chciałbym się zamknąć w maks maksów w 2000 ze wszystkim, czyli dobrym kaskiem, łańcuchem/u-lockiem, rękawiczkami itp w zależności co będzie brakować w rowerze np. oświetlenia lub bagażnika. Czyli na sam rower 1200-1700zł. Przykłady: Romet Wagant 3.0 Romet Wagant 4.0 Romet Mistral City + bagażnik (+ fajnie wygląda) Bergon AL Senatore V3 naciągający budżet Unibike Flash (wygląd na plus) jakiś Kross Siberian lub Atlantic czy jakiś V2/3, Spartacus, Eries, Remiro i dokupienie osprzętu do niego? Do będzie mój pierwszy rower od jakiś 12 lat, więc nie wiem co będzie mi potrzebne, a przy czym nie zauważę różnicy. Chciałbym jednak coś co nie będzie sprawiać problemów w użytkowaniu i było przy okazji dobrym wyborem w swojej cenie - czyli najlepsze co można dostać w tej cenie, więc prosiłbym o pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.