Budensyn Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Witam Szukam, szukam, ale znaleźć nie mogę odpowiedzi. Czy istnieje obejma / uchwyt do której można by było zamocować manetkę mocowaną normalnie na standardzie I-Spec? Chodzi mi o to, że nie lubię monitorów, dużo bardziej podoba mi się też kształt manetek I-Spec. Problem jest tylko z montażem, posiadam dźwignie hamulców Avid FR5,stąd też potrzeba mi takiego dedykowanego uchwytu. Ktoś coś wie i pomoże? Pozdrawiam
gtb Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Swego czasu były dostępne takie obejmy od KCNC (ale one bodajże były pod I-Spec A https://www.centrumrowerowe.pl/czesci/manetki-klamkomanetki-rowerowe/akcesoria-i-czesci/p,obejmy-do-manetek-shimano-xtr-sl-m980-czarne-kcnc,83583.html) , obecnie praktycznie nie do kupienia. Pozostaje zakup tradycyjnej na obejmę bez monitorka np. ZEE M640 , Saint M820 lub XT M780 (w zestawie jest pokrywka w miejsce monitorka).
thorian Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 A może coś takiego? Obejma pod manetki i-spec połączona z dekielkiem hamulca. W tym przypadku pod hamulce Formula, ale przerobienie na avidy to żaden problem - wykonanie własne. Manetki i-spec połączyć można tylko z hamulcami Shimano. Nie ma niestety żadnych mixmasterów itp do innych hamulców.
Budensyn Napisano 30 Maja 2016 Autor Napisano 30 Maja 2016 @gtb dzięki za info. @thorian fajny patent ale u mnie nie podejdzie, nie mam dwuczęściowej obejmy dźwigni. Wydaje mi się, że podszedł by tutaj uchwyt od SL-M970. Tak się składa, że mam tą manetkę, mógłbym przeszczepić uchwyt do manetki z I-Specem (tak mi się przynajmniej wydaje). Pytanie tylko czy sprzedam później 9 rzędowego XTRa z mocowaniem I-Spec
marcin_ostrów Napisano 30 Maja 2016 Napisano 30 Maja 2016 Popatrz na ofertę Trickstuffa http://www.trickstuff-shop.de/epages/TrickstuffGmbH44313886.sf/en_US/?ObjectPath=/Shops/TrickstuffGmbH44313886/Categories/Brems-Schalthebel-Adapter/%22Matshi%20und%20Ausleger%22 M
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.