Skocz do zawartości

[korba] Dlaczego kilka ząbków jest fabrycznie wyłamanych?

pogo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W rowerach Krossa serii hexagon, w korbie po kilka ząbków na drugim i trzecim talerzu jest wyłamanych od nowości. Czy ktoś wie czemu to ma służyć?

Napisano

ejhem... są wyłamane czy jakby krotsze? bo jak krotsze to to normlane... to są jakies sytemy majace wpomagac przerzucanie lancucha czy jakos tak ;p...

Napisano

To nie uszkodzenie. Wszystkie te rowery tak mają. Przejżałem każdego hexagona stojącego w sklepie. KOrby są identyczne i nawet zęby te same wyłamane.

Napisano

bialykom lepiel przyjrzyj sie dokladnie swojej korbie a nie gadaj glupot.... ;) w moim suntourze bylo tak samo i w LX chyba tez jest[ale tutaj sie nie przygladnalem dokladnie]. To normalne ;).

Napisano

sorry, ale zaden zab w moje alivio nie jest wylamany, niektore sa mniejsze, ale to efekt pilowania ;]

wylamany zab, a specjalnie mniejszy, krotszy, cienszy to dwie rozne sprawy. kolega pisal, ze sa wylamane ;P

Napisano

Ale logiczne ze skoro:

"To nie uszkodzenie. Wszystkie te rowery tak mają. "

to chodzilo mu o wlasnie ten system ;) 90% ludzi jak jedzilem suntourem twierdzilo ze mam wylamane zeby, bo tam chyba 2 ząbki mialy polowe wysokosci normalnego zęba ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...