Skocz do zawartości

[Licznik] zapisujący GPX? Mio cyclo 200 lub coś innego?

sambuca

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

siema,

mam pytanie odnośnie liczników, pewnie szybko uzyskam od Was odpowiedź a po 2h szukania w necie mam sprzeczne informacje.

Czy istnieje licznik rowerowy zapisujący ślad w gpx umożliwiający export do strava i endomonondo ?

W chwili obecnej korzystam z zegarka garmina 105 + licznika ale chciałbym to połączyć. Czy jest takie urządzenie w rozsądnej cenie (dla mnie to poniżej 800zł).

Znalazłem informacje że mio cyclo 200 umożliwia dalszy export, czy może ktoś to potwierdzić ? 

Do licznika nie planuję dołączać pulsometru czy kadencji. 

Pozdrawiam 

Napisano

Jeśli bez czujników ANT + to Garmin Edge 20 a jeśli z nawigacją to Edge Touring (bez Glonass-u)

Taka propozycja z mej strony jeśli ma to mieć formę licznika rowerowego.

Ja używam Garmina Etrex - ale to model turystyczny.

Zlicza dane z GPS z dokładnością ok. 0,5 - 0,8 % w porównaniu z licznikiem rowerowym.Czyli na 100km jazdy zalicza 99,2- 99,5 km.

Z Edge 20 zapewne będzie podobnie gdyż oba korzystają z systemu GPS i GLONASS.

http://www.eazymut.pl/nawigacja-sportowa/1012-edge-200-.html

http://www.eazymut.pl/seria-rowerowa-edge/482-edge-touring.html

Napisano

siema,

mam pytanie odnośnie liczników, pewnie szybko uzyskam od Was odpowiedź a po 2h szukania w necie mam sprzeczne informacje.

Czy istnieje licznik rowerowy zapisujący ślad w gpx umożliwiający export do strava i endomonondo ?

W chwili obecnej korzystam z zegarka garmina 105 + licznika ale chciałbym to połączyć. Czy jest takie urządzenie w rozsądnej cenie (dla mnie to poniżej 800zł).

Znalazłem informacje że mio cyclo 200 umożliwia dalszy export, czy może ktoś to potwierdzić ? 

Do licznika nie planuję dołączać pulsometru czy kadencji. 

Pozdrawiam 

Każde urządzenie Mio ma możliwość bezpośredniego eksportu do STRAVA, endomondo, trainging peaks itp. W proflilu MIO SHARE zaznaczasz gdzie dane z treningów mają być eksportowane. Oczywiście można też to zrobić ręcznie (plik gls załadować normalnie w stravie)

Jeżeli nie chesz puslu i kadnecji to:

mio cyclo 100 (forma licznika) ewentualnie garmin edge 200 lub 20

jeżeli forma nawigacji z kolorowym wyświetlaczem to mio cyclo 200 (polecam sam używam)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...