sambuca Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 siema, mam pytanie odnośnie liczników, pewnie szybko uzyskam od Was odpowiedź a po 2h szukania w necie mam sprzeczne informacje. Czy istnieje licznik rowerowy zapisujący ślad w gpx umożliwiający export do strava i endomonondo ? W chwili obecnej korzystam z zegarka garmina 105 + licznika ale chciałbym to połączyć. Czy jest takie urządzenie w rozsądnej cenie (dla mnie to poniżej 800zł). Znalazłem informacje że mio cyclo 200 umożliwia dalszy export, czy może ktoś to potwierdzić ? Do licznika nie planuję dołączać pulsometru czy kadencji. Pozdrawiam
ronina Napisano 27 Maja 2016 Napisano 27 Maja 2016 Jeśli bez czujników ANT + to Garmin Edge 20 a jeśli z nawigacją to Edge Touring (bez Glonass-u) Taka propozycja z mej strony jeśli ma to mieć formę licznika rowerowego. Ja używam Garmina Etrex - ale to model turystyczny. Zlicza dane z GPS z dokładnością ok. 0,5 - 0,8 % w porównaniu z licznikiem rowerowym.Czyli na 100km jazdy zalicza 99,2- 99,5 km. Z Edge 20 zapewne będzie podobnie gdyż oba korzystają z systemu GPS i GLONASS. http://www.eazymut.pl/nawigacja-sportowa/1012-edge-200-.html http://www.eazymut.pl/seria-rowerowa-edge/482-edge-touring.html
TOMEK1900 Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 siema, mam pytanie odnośnie liczników, pewnie szybko uzyskam od Was odpowiedź a po 2h szukania w necie mam sprzeczne informacje. Czy istnieje licznik rowerowy zapisujący ślad w gpx umożliwiający export do strava i endomonondo ? W chwili obecnej korzystam z zegarka garmina 105 + licznika ale chciałbym to połączyć. Czy jest takie urządzenie w rozsądnej cenie (dla mnie to poniżej 800zł). Znalazłem informacje że mio cyclo 200 umożliwia dalszy export, czy może ktoś to potwierdzić ? Do licznika nie planuję dołączać pulsometru czy kadencji. Pozdrawiam Każde urządzenie Mio ma możliwość bezpośredniego eksportu do STRAVA, endomondo, trainging peaks itp. W proflilu MIO SHARE zaznaczasz gdzie dane z treningów mają być eksportowane. Oczywiście można też to zrobić ręcznie (plik gls załadować normalnie w stravie) Jeżeli nie chesz puslu i kadnecji to: mio cyclo 100 (forma licznika) ewentualnie garmin edge 200 lub 20 jeżeli forma nawigacji z kolorowym wyświetlaczem to mio cyclo 200 (polecam sam używam)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.