Skocz do zawartości

[Do 1400zł] mtb na początek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

postanowiłem zakupić swój pierwszy rower mtb do jazdy w lesie/troche miasta. Jako iż mam 196cm wzrostu z wagą 90kg to chciałbym jako taki większy rower(rama 21' a a koła 27.5 ). Zastanawiam się nad tym :

http://swiatrowerow.com.pl/saveno-xvr-2-0-gts-27-5-2015.html

Jak macie jakieś propozycje to bardzo bym prosił, hamulce to koniecznie v brake bo ten przedział jeszcze nie pozwala na dobre tarcze :/

Czy ten rower spełni swoją role na start ?

Napisano

Nie wiem czy ja dobrze widzę, ale wydaje mi się że ten rower ma główkę tapered :D To byłoby coś w rowerze za 1300 zł. Ogólnie to jest przyzwoity, ma kasetę, klamkomanetki stefany, v-brake shimano, alivio z tyłu i najtańszy widelec uginający się Suntoura :) Nie jest źle, zwłaszcza za te pieniądze, bym powiedział nawet że jest dobrze. 

Gdzie będziesz tym rowerem jeździł? W jakim warunkach?

Napisano

Jako iż mieszkam w małej miescince to rower będzie używany na drogach szutrowych, gruntowych oraz ubitych leśnych w celach głównie rekreacyjnych. Myślałem też nad crossem no ale chyba wybiore mtb z szerszymi oponami(najwyżej zmienie) do lasu, wydaje mi się, że będą bardziej uniwersalne. Fakt, moje 2 metry troszke przeszkadzają w tym sporcie :D

Napisano

Nie wydaje się zły, tylko nie jestem przekonany do tych firm od których jest sprzęt, SRAM,HAYES :/ No i hamulce tarczowe w tej cenie to chyba też niezbyt dobry pomysł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...