marco1973 Napisano 24 Maja 2016 Napisano 24 Maja 2016 koła DT Swiss X 1700 Spline Two - bardzo nierówno cykają zapadki, w jednym miejscu głośniej, w innym prawie wcale. czym to może być spowodowane? coś można z tym zrobić? generalnie w jeździe to nie przeszkadza, ale tak dziwnie jakoś...
Mod Team durnykot Napisano 24 Maja 2016 Mod Team Napisano 24 Maja 2016 Możesz rozebrać i sprawdzić- 10 minut roboty. Choć z drugiej strony przykładowo w piastach 240 i 350 też mi tak "cykały" ( raczet 38 ). Rozebrałem, wyczyściłem, dałem nieco smaru DT SWISS i przestałem na to zwracać uwagę.
mikomik Napisano 25 Maja 2016 Napisano 25 Maja 2016 zdejmujesz bębenek bez narzędzi w kilka minut, zerknij w necie filmików pełno te piasty niestety wydają nierówne odgłosy smar nakładasz i jest cicho na jakiś czas, na ile? jak jeździsz w suchych warunkach może nawet zrobisz kilka tysięcy km., jak maratonik w błocie i potem myjka to już po jednym głośniej chodzi, kilka razy w sezonie wykonuje takie czyszczenie ze smarowaniem dt swiss zaleca tylko ich smar jedyny cudowny.... smaruję co mam pod ręką i działa i robię tak od lat oczywiście ogólnie smar do piast łożysk
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.