pawel_pr Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 Na początku mialem w rowerku zamontowane przerzutki i manetki sram 7.0 i wszystko bylo ok, ale gdy zmienilem je na shimano zaczął się problem z regulacją tylnej przerzutki. Zamontowane są manetki shimano alivio, a tylna przerzutka to shimano deore. Mam problem z precyzyjną regulacją tylnej przerzuki, niby działa, ale nie tak jak sie tego oczekuje. Problem polega na tym że gdy wyreguluje przerzutke tak aby dobrze zmieniała biegi w dół, to jest problem ze zmianą w góre (musze "podciągać" nieco ponad "kliknięcie"). Nie wiem co jest tego przyczyną, być może pancerzy bo zostały stare po zestawie sram 7.0 . Jak możecie to doradzcie coś, może zmiana jeszcze jakiś komponentów jest potrzebna?
celofan Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 W moim rowerze działo się to samo. Wymieniłem pancerze...
Mod Team Pixon Napisano 4 Września 2006 Mod Team Napisano 4 Września 2006 Jak świat światem stoi tak i zasada ta panuje od dłuższego czasu. Przy wymianie przerzutki obojętnie czy to tylna czy przednia wymieniajmy pancerze. To samo tyczy się hamulców.
baksik22 Napisano 4 Września 2006 Napisano 4 Września 2006 ja proponuje rozkręc kolego to cale czyli wyciągnij linke z pancerzy i ją posmaruj smarem i powsadzaj jak bylo to pomoglo mi a jesli bendziesz kupowal nowe pancerze to i linke kup bo stare sie nie wygodnie wklada:p
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.