imperatorus Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Witajcie Jestem szczesliwym posiadaczem mojej Meridy na ktorej zrobiem juz mnostwo kilometrow. Od poczatku gdy ja kupilem nie inwestowalem za bardzo w czesci i rzeczy ktore wymagaly natychmiastowej wymiany - wymienialem, a te ktore dzialaly jako tako zostawilem Jako ze sezon gora, pracuje mniej, postawilem sobie za cel ze bede eksplorowal okoliczne gory niedaleko mojego miasta wszerz i wzdloz. Moj rower do dokonania tego potrzebowal generalnego remontu - tak tez poczynilem. Gdy robie remont to nie ma zmiluj, rozebralem rower do srubki, dalem rame do piaskowania/malowania i zamowilem czesci. Rzeczy najdrozsze takie jak amortyzator i kola zamowilem uzywane. Ze starego roweru przelozylem sztyce z siodelkiem (przyzwyczailem sie), pancerze i torbe podsiodlowa ;] Calosc wyszla mnie jakos 1100zl, wiem ze za ta cene mozna kupic caly rower, ale juz nie moge patrzec na te Suntoury, ktore pakuja masowo zeby rower mial ''amortyzator''. Ja w kazdym badz razie sie sparzylem, nawet Brunox nie pomagal. Przejde do konkretow, oto rower przed i po modyfikacji: Rower po modyfikacji wazy 13.1kg, udalo mi sie zredukowac wage o jakis kilogram czyli wynik dosc zacny jak dla mnie.
Ychu Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Całkiem ładny według mnie Co tam teraz za wideł siedzi? Przeszedłeś na tarcze na przodzie - jakie odczucia? Proponuję bardziej szczegółowy wykaz części. Kolorek też całkiem spoko , pierwszy rower bez naklejek , który mi przypadł Widzę za to przejście z st-ef na sl-m310? Chwyty to te allegrowe stars lock-on?
imperatorus Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Dzieki za pochwale, mialem wizje i przeszedlem do dzialania ;] co do tarcz to maja fajna modulacje, aczkolwiek v-ki ktore mialem byly zyletki, moze to byc wina miekkiego amora. Zacisk jest mechaniczny zeby zredukowac dosc drogie przeglady techniczne. Juz wrzucam specyfikacje moda, a oto i on: widel: Marzocchi Mx Pro Lo 2008 100mm (waga 2018g) kola: obrecze Alex z piastami M435 suport: Neco prz. przednia: FD-M311 prz. tylnia: RD-M430 korba: FC-M361 kaseta: CS-HG31-8 11-34 klamki: FR-5 manetki: SL-M310 lancuch: IG51 zacisk przod: Tektro IOX gripy: Clarks Lock-on (tanie a fajne ) pedaly: Wellgo M248DU kiera: FSA Comet Low Rise mostek: FSA OS-190 LX opony: Vee Rubber Race-V 26''/2.1 zwijane chyba wszystko
Ychu Napisano 15 Maja 2016 Napisano 15 Maja 2016 Ładny stan widelca jak na 2008 rok. Nad tymi chwytami też się zastanawiałem ale padło na accenta. Co dokładnie masz na myśli mówiąc: dosc drogie przeglady techniczne. Tektro IOX to całkiem spoko hamulec Na napęd aż takiej uwagi nie zwracam , ale teraz jak przeszedłem z MF-TZ21 i jakiegoś kmc na HG41 i HG40 to jest spora różnica w zmianie przełożeń i w jeździe , oczywiście na +
imperatorus Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Z tym hamulcem mialem na mysli porownujac mech do hydraulicznego, a co amorka to naprawde ladnie wyglada, ma tylko kilka rys na dole lagow.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.