Skocz do zawartości

[Do ok. 1300 -+] MTB na asfalt i las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam mtb tak jak wyzej. Mój wzrost 170, a waga 94kg. Max budżet +- 1300zł. Proszę o podanie modeli rowerów i uzasadnienie dlaczego ten.

Pozdrawiam :)

Napisano

Na asfalt - crossowy, na las - crossowy;

Na góry MTB, dla szpanu na bulwarze "pseudoMTB"

To co ma być ? Bo że hamulce tarczowe to raczej pewnik ? :) :)

A na wstępie czytamy odpowiednie wątki które już istnieją i ewentualnie rozwiewamy wątpliwości ...

Napisano

Ponieważ w Polsce nie ma dróg idealnych, tam gdzie mieszkam są krzywe drogi i dziury w asfalcie. Rekreacyjne po pagórkach w lesie. 

No chyba, ze ktoś zna krossa z wyglądem mtb z tarczami. :)

Napisano

Z tym masz rację, ale to dotyczy bardziej opon szosowych o grubości 0.9-1 cala, a takie 1.5-1.6 calowe wystarczą, za to opory toczenia będą znacznie niższe.

Więc jeśli MTB to wartałoby te 100zł dołożyć do tego: http://allegro.pl/full-alivio-27s-wysoka-polka-mtb-lazaro-ev-3-men-i6168444472.html

Ma napęd ALivio więc dość dobrze jak na tę cenę.

A cross ten troche poniżej budżetu: http://allegro.pl/mocny-cross-2016-lazaro-integral-v2-men-2-x-acera-i6181724534.html

Albo dołożenie do tego: http://allegro.pl/rower-spartacus-cross-4-0-amor-blokada-alivio-2016-i6194639097.html

A rama 17''/

Napisano

Albo ( "z pewną taką nieśmiałością" Rower Sundeal Expander M7 Potwór Pełna Hydraulika (6056223438) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
W sensie, że kolor czy te altusy? :D

To muszę przeboleć te tarcze.  

Napisano

Proszę o kilka rowerów w w przedziałach do 1000zł i do 1200zł. Bo mam strasznie ruchomy zakres kasy ;c

Napisano

Kolega myśli że takich rowerów to są dziesiątki ? To kolega jest w błędzie :)

A za trzy dni okaże się    "Miałem przypływ kasiory i kupiłem za 1600 rower xxx   bo miał różową kokardę, czy dobrze zrobiłem ?? " :002:

Napisano

Wejdź na allegro i przejrzyj sobie rowery marek Kands/Lazaro/Spartacus, wybierz to co Ci się podoba i pokaz link. Pamiętaj że rama musi być 17'

Napisano

Po co Ci ta hydraulika, dobre hamulce hydrauliczne kosztują około 500zł, więc niewiele mniej niz połowa wartości tego roweru. Będziesz miał z nimi więcej problemów niż pożytku, ale chcesz to kupuj - Ty będziesz jeździł tym rowerem nie my.

Napisano

Jak komuś zależy na hydraulikach to chyba może po prostu kupić te chociażby M395 a jeżeli dajmy po roku stwierdzi że chce coś lepszego to może kupić jakieś Deore/SLX? Chyba że się mylę to mnie popraw. ; P

Napisano

A na logikę jeśli kogoś stać na rower za 1200zł to myślisz że połowę tego wywali potem na dobre hamulce? Oczywiście jeśli autor chce hydraulikę to niech kupuje Sundeala :)

Napisano

Dozbieraj i kupuj jak chlopaki doradzaja, albo wybierz crossa, bo szalu nie znajdziesz w takim przedziale cenowym w kat. Mtb. a od mtb troche musisz wymagac....

Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka

Napisano

To i ja się wtrącę w dyskusję.

mtb tylko na asfalt to nie porozumienie(nawet na Twoje leśne pagórki,których pewnie jak pisali wcześniej będzie nie wiele).

wkrótce po zakupie wspomnisz nasze słowa i będziesz szukał jakichś rozwiązań żeby było lżej.

szersze opony,większe opory,do tego amor XCM,XCT to nie amor a bez blokady utrudni Ci jazdę(będzie się gibał jak poj**y)

Posłuchaj głosu ludu i bierz crossa,najlepiej ze sztywniakiem,bądź amorem z blokadą

wszędzie mamy dziurawe drogi,a wybierając rower Kands,Lazaro,Spartacus itd. będziesz miał takie same koła w mtb i cross,więc nie odczujesz różnicy.

Ja gdybym jeździł po asfalcie nie brałbym w życiu mtb(są chwile że pluję sobie w brodę i lecą !#@$%* gdy jeżdżę po asfalcie pod górę i przy wietrze)

Cross-em też pojeździsz po leśnych ścieżkach.

hamulce tarczowe!! jeśli hydrauliki to niech tam będą,mechaniczne Cię nie zatrzymają,wiem o czym mówię bo również warze ok 90kg.

decyzja należy do Ciebie ale ja na Twoim miejscu w mtb do jazdy po szos bym się nie pchał.

tyle odemnie

pozdr-rower  :teehee:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...