Skocz do zawartości

[1500zł] Rower do lasu/szosa.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wzrost: 170 cm

Waga: 95 kg

Witam,

Poszukuje roweru którym głównie będę mógł dojeżdżać do szkoły i co jakiś czas wyjechać w las ze znajomymi.

Jestem niski, i swoje ważę co wkrótce ma się zmienić.

Budżet jaki chcę przeznaczyć na rower to ~1500zł.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Napisano

Mam nadzieje, że jak trafie na korzeń to się nie rozleci :)

Dzięki za propozycję wydaje się być w porządku.

@edit

Niestety jest słabo dostępny :/

Jest może jeszcze coś znośnego w tej cenie i jest bardziej dostępne?

Napisano

Słabo dostępny ? ? ?  To jak ostatnia sztuka na terenie kraju zostaje ...

Fakt, że na wystawach sklepów rowerowych nie stoi :) - ale chyba kolega jeszcze się nie spotkał ze słabą dostępnością  :D

Rama 17" pod warunkiem że noga 79+ cm, a proporcje ciała różne bywają ...

Napisano

Jaka różnica przy kupnie w sklepie internetowym czy przez allegro w sklepie internetowym? :-)

Lazaro, Kands - to polskie marki, których nie ma w stacjonarnych sklepach.Jest to wałkowane na okrągło na forum.

Napisano

Byłem dzisiaj w sklepie stacjonarnym obok nie aby obadać jeszcze tam temat, i polecili mi KROSS HEXAGON R5 S (2015 rok).

Są w stanie sprzedać mi ten rower za równe 1500zł.

Co o tym myślicie?

Napisano

Pod względem osprzętu zdecydowanie gorszy ten Hexagon, zmierz sobie nogę, jak będziesz miał ok wymiar do ramy 17 to ja bym brał lazaro.

Napisano

Hexagon to MTB a ty na serio potrzebujesz crossa. Powyżej masz dobre propozycje. W tym budżecie nic lepszego nie znajdziesz. Chyba że uprzesz się na inny napis na ramie ale wtedy będzie gorzej z osprzętem roweru.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wtedy jeszcze ciężej było by mi dobrać ramę, możliwe że nie produkują nawet tak dużych ram

Długość mojej nogi od stopy do krocza to ok. 78-81 cm.

Napisano

3 cm to akurat różnica między dwoma rozmiarami ramy :)

Ale o 19" zapomnij - przynajmniej gdybyś chciał coś "ze stajni" Transroweru ...

Napisano

Wziąłem teraz miarę krawiecką i wychodzi kurcze no różnie bo ciężko to samemu zrobić. Teraz od stopy do krocza mam niej więcej 76 cm.

Czyli najbezpieczniej będzie wziąć tego arkusa 17"?

Napisano

Owszem, koła 26 dadzą ci trochę więcej zapasu,...

Jakiś atlas geograficzny w sztywnej oprawie , plecy do ściany i podciągamy knigę do oporu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...