agnes123 Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Cześć, Szukam roweru, na którym sylwetka jeżdżącego byłaby wyprostowana (jak na rowerze miejskim), jednak żeby posiadał on również amortyzację, zwłaszcza na tył, może być w siodełku, oraz co najmniej 21 biegów. Rower ma być dla mężczyzny, 186 cm, 90 kg. Wiem, że taką opcję oferuje np. Kross Martes.. ale to trochę droga opcja. Szukam czegoś do maksymalnie 600 zł, wiadomo, używki, bo w tej cenie nic nowego i dobrego nie znajdę. Znalazłam taką używkę. Co o niej sądzicie? Czy jest warta swojej ceny? http://allegro.pl/pegasus-arcona-alu-rower-meski-amortyzowany-i6184262720.html Mam jeszcze pytanie odnośnie opon. Czy można zamienić opony w rowerze typowo trekingowym na opony takie jak w mtb żeby uzyskać lepszą amortyzację? Z góry dzięki.
kasperek Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Kocham kobiety... Zawsze próbują łączyć ogień z wodą. No ale ten Pegasus zdaje się być odpowiedzią na twoje poszukiwania. Co do ostatniego pytania... tak możesz zamontować takie opony. Jeżeli dobrze dobierzesz ich ciśnienie, to poprawią komfort jazdy. edit: Słuchaj, a może lepiej kupić rower miejski i dokupić od niego amortyzowaną sztycę siodełka, albo siodełko retro na sprężynach? Będzie to tańsze rozwiązanie i rower będzie mniej "kosmiczny" i co ważniejsze lżejszy
agnes123 Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 Potrzebowałabym jednak roweru trekingowego, bo będzie to jazda raczej po nierównym terenie. A czy przerzutki NEXAVE F7 mówią Wam coś?
kasperek Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Jest to przerzutka dedykowana do szeroko rozumianej turystyki rowerowej. Montowana w trekingach i rowerach miejskich. Wiem, że to ponad budżet, ale zwróć uwagę na amortyzację siodełka. Może to będzie rozwiązanie dla ciebie. http://olx.pl/oferta/meski-koga-miyata-distance-28-shimano-nexave-alu-dynamo-amor-holender-CID767-IDefEop.html#b597b70875
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.