koralowakrowa Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Zastanawiałem się nad kupnem dobrego roweru w korzystnej cenie.Znalazłem kilka egzemplarzy.Interesują mnie te nazwy: Kross Level A3 2013 rok (1600)Kross Level a4 2013 rok (1700) Kross Hexagon X9 (1750)Kross Hexagon X4 (1210)orazHexagon R6 (1620)Hexagon R5 (1460) Słyszałem, że hexagony z X często się psują, a ten X4 cenowo wygląda bardzo korzystnie i jestem nim póki co, najbardziej zainteresowany. Pytanie tylko czy jest czegoś wart?To będzie mój pierwszy rower z hamulcami tarczowymi, dlatego martwię się czy będę potrafił je sam wyregulować, bo z innymi nie miałem większych problemów.Który mi polecicie i dlaczego? Może znacie coś lepszego w podobnej cenie, może nawet firmy Merida ?PS.Chciałem też kupić coś na wyprzedaży, pod koniec sezonu, ale przeoczyłem i teraz chyba bez sensu czekać, bo chciałem w tym roku trochę pojeździć. Rzeczywiście są aż takie duże różnice cenowe, tzn. okazje-bo czytałem, że nawet do 30% Z tego co wiem to najlepiej kupować w zimie
Marcin9 Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Kross Hexagon X4 (1210) Złom z wolnobiegiem i osprzętem typu "szrot" Pozostałem mają kiepski osprzęt ale tragedii nie ma Poszukaj na allegro Kands/Lazaro/Spartacus mają dobry stosunek jakość/cenna Wzrost? Długość nogi? Jak będzie używany rower?
koralowakrowa Napisano 11 Maja 2016 Autor Napisano 11 Maja 2016 Wzrost: 184Długość nogi od strony wewnętrznej: 84/85 cmRower potrzebny mi jest do jazdy po mieście, po polnych dróżkach i lasach. Raczej częściej będę jeździł szosą niż lasem, ale na pewno się tam przejadę.Mógłbyś zaproponować jakiś konkretny model?Jeździłem na rowerze firmy Merida, tylko modelu nie pamiętam, cenowo ok. 1500-200 na promocji. Rower świetny! Jak się dowiem co to było, to na pewno dam znać.Ps.Zależałoby mi też na tym aby miał blokadę amortyzatora, jeśli będę jeździł po mieście.Co z tymi hamulcami, które lepsze i sprawniejsze(w obsłudze i użytkowaniu) Złom z wolnobiegiem i osprzętem typu "szrot" Pozostałem mają kiepski osprzęt ale tragedii nie ma Poszukaj na allegro Kands/Lazaro/Spartacus mają dobry stosunek jakość/cenna Wzrost? Długość nogi? Jak będzie używany rower? Co myślisz o MOC_MTB 26'_KANDS ENERGY 1300 (1450) Rower STARTOWY MTB SPARTACUS MARATHON (1650) Raz wychodzi mi ze rama powinna być 19, a raz 20- zależy od marki, mimo że szukam w MTB... Niżej napisałem ci wymiary.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.