schriker Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Szybkie pytanie: Mam 185cm wzrostu i 85kg dartmoor primal 2015 w rozmiarze L czy Hornet 2016 M do którego musiałbym dopłacić jakieś 330zł? Jest sens dopłaty, czy śmiało można brać Primala?
Bejker Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Mozesz kupić sobie szose z decathlonu czy jakąś 10 letnia zjazdowke....może więcej informacji trzeba podać? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka
modrzew Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Może jest sens, a może śmiało można brać... ...tylko do czego?
beskid Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Znowu się trzeba domyślać bo po co wkleić linka. Jak się rozchodzi o porównanie Marcok 350 a Auron to wybrał bym to drugie.
schriker Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 Mozesz kupić sobie szose z decathlonu czy jakąś 10 letnia zjazdowke....może więcej informacji trzeba podać? Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka Może jest sens, a może śmiało można brać... ...tylko do czego? No to tak, do tej pory miałem straszną zajawkę na bmx i śmigam już dobre 7 lat, ale aktualnie praca i inne obowiązki nie pozwalają mi na ten sport poświecić wystarczającej ilości czasu, więc rozglądam się za czymś co będę mógł w niedziele rano założyć na samochód dojechać na jaką ścieżkę i trochę na tym poszaleć. Mieszkam w okolicy Rzeszowa, więc okoliczne górki i pagórki. W tej kwocie za ok. 4tys. upatrzyłem sobie właśnie dartmoora. Znowu się trzeba domyślać bo po co wkleić linka. Jak się rozchodzi o porównanie Marcok 350 a Auron to wybrał bym to drugie. Tak, dokładnie o to porównanie mi chodziło (bo głownie właśnie widelcami różnią się te dwa modele): Primal: http://dartmoor-bikes.com/hardware/bikes/primal-pro-2015 Hornet: http://dartmoor-bikes.com/hardware/bikes/hornet-black-pearl Primala mogę mieć w niższej cenie niż horneta, tylko czy jest sens dopłaty?
beskid Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Jest jeszcze dość istotna sprawa bo "czerwony" nie ma osi sztywnej a Hornet ma dużo lepsze bo typowo endurackie Nevegale 2.35".
schriker Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 Jest jeszcze dość istotna sprawa bo "czerwony" nie ma osi sztywnej a Hornet ma dużo lepsze bo typowo endurackie Nevegale 2.35". Jak bardzo przydatna jest ta sztywna oś? Nevegale 2.35" masz na myśli opony?
beskid Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Jest przydatna i jak różnica w cenie jest tak mała to warto to mieć. Tak chodzi o Nevegale - zaj....e opony na ciężki teren. Nadal nie piszesz gdzie to ma jeżdzić bo jak po górach też to w "czerwonym" nie pojeżdzisz idiotycznym napędem 1x10. W Hornecie z tego roku jest już dużo bardziej miękko z kasetą 11-42T.
schriker Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 Nadal nie piszesz gdzie to ma jeżdzić bo jak po górach też to w "czerwonym" nie pojeżdzisz idiotycznym napędem 1x10. W Hornecie z tego roku jest już dużo bardziej miękko z kasetą 11-42T. Różnica w cenie 330zł - nie jakiś dramat. Chciałbym pośmigać na tygodniu po pracy na okolicznych ścieżkach zdrowia (50% asfalt /50% las), raz w tygodniu jakieś bardziej wymagające trasy (las, góry - jeszcze nie mam nic konkretnego upatrzonego). W razie awarii samochodu dobrze by było jakbym dał rade dojechać 4km do pracy Mamy w Rzeszowie też fajny dirt park, dobrze by było gdyby rower tam też wytrzymał.
schriker Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 Cały czas jeszcze przeglądam używane rowery na allegro. Warto to rozważać? http://allegro.pl/rower-mtb-trek-fuel-ex-6-platinum-50-zdjec-i6192745687.html
Tomek_Lca Napisano 2 Sierpnia 2016 Napisano 2 Sierpnia 2016 Odgrzeje kotleta. Co wybrałeś???. Ja choruje od kilku miesięcy na Horneta ale sam składam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.