Skocz do zawartości

[do 4500zł] Dartmoor Primal 2015 czy Hornet 2016?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szybkie pytanie:

Mam 185cm wzrostu i 85kg dartmoor primal 2015 w rozmiarze L czy Hornet 2016 M do którego musiałbym dopłacić jakieś 330zł? Jest sens dopłaty, czy śmiało można brać Primala?

Napisano

Mozesz kupić sobie szose z decathlonu czy jakąś 10 letnia zjazdowke....może więcej informacji trzeba podać?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Znowu się trzeba domyślać bo po co wkleić linka. Jak się rozchodzi o porównanie Marcok 350 a Auron to wybrał bym to drugie. 

Napisano

Mozesz kupić sobie szose z decathlonu czy jakąś 10 letnia zjazdowke....może więcej informacji trzeba podać?

Wysłane z mojego G7-L01 przy użyciu Tapatalka

Może jest sens, a może śmiało można brać... ...tylko do czego?

No to tak, do tej pory miałem straszną zajawkę na bmx i śmigam już dobre 7 lat, ale aktualnie praca i inne obowiązki nie pozwalają mi na ten sport poświecić wystarczającej ilości czasu, więc rozglądam się za czymś co będę mógł w niedziele rano założyć na samochód dojechać na jaką ścieżkę i trochę na tym poszaleć. Mieszkam w okolicy Rzeszowa, więc okoliczne górki i pagórki. W tej kwocie za ok. 4tys. upatrzyłem sobie właśnie dartmoora.

Znowu się trzeba domyślać bo po co wkleić linka. Jak się rozchodzi o porównanie Marcok 350 a Auron to wybrał bym to drugie. 

Tak, dokładnie o to porównanie mi chodziło (bo głownie właśnie widelcami różnią się te dwa modele):

Primal:

http://dartmoor-bikes.com/hardware/bikes/primal-pro-2015

Hornet:

http://dartmoor-bikes.com/hardware/bikes/hornet-black-pearl

Primala mogę mieć w niższej cenie niż horneta, tylko czy jest sens dopłaty?

Napisano

Jest jeszcze dość istotna sprawa bo "czerwony" nie ma osi sztywnej a Hornet ma dużo lepsze bo typowo endurackie Nevegale 2.35". 

Napisano

Jest jeszcze dość istotna sprawa bo "czerwony" nie ma osi sztywnej a Hornet ma dużo lepsze bo typowo endurackie Nevegale 2.35".

Jak bardzo przydatna jest ta sztywna oś? Nevegale 2.35" masz na myśli opony?

Napisano

Jest przydatna i jak różnica w cenie jest tak mała to warto to mieć. 

Tak chodzi o Nevegale - zaj....e opony na ciężki teren. 

Nadal nie piszesz gdzie to ma jeżdzić bo jak po górach też to w "czerwonym" nie pojeżdzisz idiotycznym napędem 1x10. W Hornecie z tego roku jest już dużo bardziej miękko z kasetą 11-42T. 

Napisano

Nadal nie piszesz gdzie to ma jeżdzić bo jak po górach też to w "czerwonym" nie pojeżdzisz idiotycznym napędem 1x10. W Hornecie z tego roku jest już dużo bardziej miękko z kasetą 11-42T.

Różnica w cenie 330zł - nie jakiś dramat. Chciałbym pośmigać na tygodniu po pracy na okolicznych ścieżkach zdrowia (50% asfalt /50% las), raz w tygodniu jakieś bardziej wymagające trasy (las, góry - jeszcze nie mam nic konkretnego upatrzonego). W razie awarii samochodu dobrze by było jakbym dał rade dojechać 4km do pracy :D Mamy w Rzeszowie też fajny dirt park, dobrze by było gdyby rower tam też wytrzymał.

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...