Dariusz. Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Witam,chciałbym się dowiedzieć jaka róznica jest miedzy Shimano Deore a Shimano SLX.Chodzi mi głównie o jakość materiałów z jakich zostały wykonane.Albo co byście polecili ,moje przełożenie to 44/32/22. W obecnym poszedł mi drugi blat od korby a chce całość wymienić. Pozdrawiam
CentrumRowerowe Napisano 11 Maja 2016 Napisano 11 Maja 2016 Różnica między tymi grupami w przypadku mechanizmów korbowych to zastosowanie technologii Hollowtech II w grupie SLX. Generalnie korba SLX będzie przez to nieco lżejsza od korb Deore. Moim zdaniem jeśli się ścigasz warto dopłacić, jeśli jeździsz amatorsko i chcesz mieć najlepszy stosunek ceny do parametrów to bierz Deore.
Dariusz. Napisano 11 Maja 2016 Autor Napisano 11 Maja 2016 oki.To wezmę Deore..Nigdzie się nie scigam tylko potrzebuję roweru na codzień do pracy.Mam około 5 km w jedną.Deore ma też Hallowtech II w Deore.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.