Skocz do zawartości

[Do 1300zł]Górski na asfalt/szuter

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Tak jak w temacie, szukam górskiego roweru dla siebie do 1300zł. Moja waga to 105kg przy wzroście 187cm. Musi to być wygodny w użytkowaniu i trwały rower.

Póki co jedyny rower, na który patrzyłem to Karbon Racing R15.

Czekam na propozycje!

Napisano

Pierwsze primo, Rowery górskie to kiepski wybór na asflat.

Drugie primo ( :P) .W tej cenie to nawet nie będzie rower górski tylko rower z daleka wyglądający na górski, ale w rzeczywistości zaprojektowany do... do wyglądania jak górski.

Trzecie primo, w tej cenie trwałości nie oczekuj. Przy twojej masie i budżecie nie chcesz mieć amortyzowanego widelca bo taki który to wytrzyma i będzie robił co ma robić pochłonie połowę kasy a chcesz mieć jeszcze rower. Nie możesz sobie też pozwolić na piastę z wolnobiegiem bo będziesz giął ośki seryjnie. W ogóle tanie koła będą sprawiać problemy.

Napisano

Będzie to rower wykorzystywany w różnym terenie. W takim razie czekam na lepsze propozycje, gdyż w temacie rowerów jestem kompletnie zielony :P

Napisano

To w różnym czy na asfalt? A może różny to ulica, chodnik i DDR? Nie czaruj i napisz wprost, że zgodnie z polską modą musi być wygląd a la góral i tyle, a jeżdżone będzie po bułki i na działkę. Po co ściemniać skoro oczekujesz pomocy w wyborze? To naprawdę nie jest wstyd jeździć po mieście i kupić do tego klasycznego mieszczucha albo trekinga czy crossa. A jak 100% asfalt i płaskie, twarde nawierzchnie to bardzo przyjemnie jeździ się szosówką lub fitnesem jak ktoś ma awersję do baranka.

Napisano

W temacie wyraźnie napisałem asfalt/szuter. Będę jeździł i po ulicach jak i po bezdrożach. I tak jak wcześniej napisałem, kompletnie nie znam się na rowerach i nie widzę większych różnic pomiędzy rowerem crossowym a górskim.

Poczytawszy trochę o rowerach i moim bliskim otoczeniu, potrzebuję roweru crossowego. Czy mógłby ktoś zapodać ciekawe propozycje dobrane do mnie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...