Agzar Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Witam. Tak jak w temacie, szukam górskiego roweru dla siebie do 1300zł. Moja waga to 105kg przy wzroście 187cm. Musi to być wygodny w użytkowaniu i trwały rower. Póki co jedyny rower, na który patrzyłem to Karbon Racing R15. Czekam na propozycje!
Pablo59 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Wolnobieg na 105 kg ????? figlarz z kolegi :) To ja budżetowo zaproponuję http://allegro.pl/rower-gorski-scud-argon-26-alivio-amortyzator-i5308238122.html zjada karbona bez popitki O ile w ogóle sens brać MTB a nie crossowy ...
dran2 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Pierwsze primo, Rowery górskie to kiepski wybór na asflat. Drugie primo ( ) .W tej cenie to nawet nie będzie rower górski tylko rower z daleka wyglądający na górski, ale w rzeczywistości zaprojektowany do... do wyglądania jak górski. Trzecie primo, w tej cenie trwałości nie oczekuj. Przy twojej masie i budżecie nie chcesz mieć amortyzowanego widelca bo taki który to wytrzyma i będzie robił co ma robić pochłonie połowę kasy a chcesz mieć jeszcze rower. Nie możesz sobie też pozwolić na piastę z wolnobiegiem bo będziesz giął ośki seryjnie. W ogóle tanie koła będą sprawiać problemy.
Agzar Napisano 9 Maja 2016 Autor Napisano 9 Maja 2016 Będzie to rower wykorzystywany w różnym terenie. W takim razie czekam na lepsze propozycje, gdyż w temacie rowerów jestem kompletnie zielony
modrzew Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 To w różnym czy na asfalt? A może różny to ulica, chodnik i DDR? Nie czaruj i napisz wprost, że zgodnie z polską modą musi być wygląd a la góral i tyle, a jeżdżone będzie po bułki i na działkę. Po co ściemniać skoro oczekujesz pomocy w wyborze? To naprawdę nie jest wstyd jeździć po mieście i kupić do tego klasycznego mieszczucha albo trekinga czy crossa. A jak 100% asfalt i płaskie, twarde nawierzchnie to bardzo przyjemnie jeździ się szosówką lub fitnesem jak ktoś ma awersję do baranka.
Agzar Napisano 9 Maja 2016 Autor Napisano 9 Maja 2016 W temacie wyraźnie napisałem asfalt/szuter. Będę jeździł i po ulicach jak i po bezdrożach. I tak jak wcześniej napisałem, kompletnie nie znam się na rowerach i nie widzę większych różnic pomiędzy rowerem crossowym a górskim. Poczytawszy trochę o rowerach i moim bliskim otoczeniu, potrzebuję roweru crossowego. Czy mógłby ktoś zapodać ciekawe propozycje dobrane do mnie ?
bartezz Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Wystarczy poczytać forum. Niech Ci będzie np.Kands Maestro.
Agzar Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 A jak z rowerami takimi jak Lazaro Integral v3 czy Scud Atlantic ew. Sabotage?
bartezz Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Wszystkie podobne. Wybierz tego, który podoba Ci się najbardziej. Będziesz zadowolony.
Agzar Napisano 11 Maja 2016 Autor Napisano 11 Maja 2016 Jeszcze pytanie, czy Kands Maestro wytrzyma moje obciążenie ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.