Da2rk Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Witam. Od dłuższego czasu siedze na necie i staram się wybrać rower dla mnie w budżecie do 2000 zł (ewentualnie 100/200zł dopłace). Póki co udało mi sie zebrać pare modeli rowerów. Prosiłbym o sklasyfikowanie od najlepszego do najgorszego Informuje tez ze jestem laikiem. Prosze też o nieco informacji o rowerach kands: tzn jakość wykonania ramy i w ogóle co nieco o firmie. Przy czym kross podoba mi się najbardziej Kands maestrokross evado 4.0Kellys cliff 50 Unibike flash gts Z góry bardzo dziękuję za pomoc
koralowakrowa Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Te forum to jakaś ściema, ja dodałem parę dni temu podobny wątek i zero odzewu http://www.forumrowerowe.org/topic/202500-do-2000-rower-gorski/?p=1841598Również jestem laikiem. Jeśli szukasz czegoś podobnego do 2000 to możemy poszukać wspólnie. Ja zastanawiałem się nad tymi modelami: Kross Level A3 2013 rok (1600)Kross Level a4 2013 rok (1700) Kross Hexagon X9 (1750)Kross Hexagon X4 (1210)orazHexagon R6 (1620)Hexagon R5 (1460)Ogólnie to przegapiłem okazje kupna roweru w promocyjnej cenie. Póki ci moją uwagę przykuły kross level a3 i a4.Ps.Mimo że jestem dyletantem, to powiem Ci, że nie kupowałbym rowerów z hamulcami szczękowymi, jeśli w tej samem albo nawet niższej cenie mogę mieć dobry osprzęt z hamulcami tarczowymi. Na moje oko to Kross Evado wygląda dobrze. Widzę że ty potrzebujesz raczej roweru do jazdy miejskiej.Powiem ci że te górskie z możliwą blokadą widelców/amortyzatorów są dobre i na drogi miejskie i polne. Jeździłem na takim jednym górskim firmy MERIDA i byłem zachwycony. On kosztował do 2000zł ale modelu nie pamiętam, niestety.
Endrju911 Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Kands Maestro (ewentualnie Lazaro V3 czy Spartacus 4.0) biją wszystkie rowery znanych marek dużo lepszym osprzętem Alivio i są to bardzo dobre rowery pod względem jakość/cena. Kolego wyżej z tego co widzę to dostałeś odpowiedź w swoim wątku. Jeśli nie będziesz jeździł dużo w terenie a jak już to będzie on raczej delikatny więc utwardzone drogi to lepszym wyborem będzie cross niz MTB. Np. Lazaro V3 z 2016.
spitz Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 j/w polecam te rowery (Kands, Spartacus, Lazaro), mam od zeszłego roku i jestem zadowolony. Jedyny główny minus to jest brak rowerów w sklepach stacjonarnych, chociaż czasami się coś trafi. Nie wiem jak teraz, ale w zeszłym roku te ramy były trochę "przydługie" i można było sobie zafundować za długi rower - rozmiarówka z innych firm tutaj nie ma porównania Warto zatem zapytać na forum wcześniej podając wymiary (wzrost / noga).
HaX121 Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Dołączam się do tematuWiek 23, waga 75kg, wzrost 174cm. Najlepiej by rower nadawał sie na każdą drogę ale mniej więcej 70% miasto a 30% drogi polne, las itp. Nie jestem również zbyt wymagający.Zastanawiałem się nad Kross Level B2 lub B3, Kands Comp-ER Alivio? A może Cube AIM?
spitz Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Temat dotyczy crossa, a Ty wrzuciłeś rowery mtb do takich zastosowań jak piszesz ja bym jednak brał crossa np. LAZARO, bo KANDS nie ma ramy 17 a na Twój wzrost to chyba jedyna opcja z tych ram transrowerowych
Da2rk Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 troche poczytałem wczoraj wieczorem pogrzebałem na necie i zostały mi osobiście dwie opcje do wyboru - kands maestro albo kross evado 4.0... tylko który lepszy i dlaczego ? ja mam 180cm wzrostu 75kg wagi.
Endrju911 Napisano 12 Maja 2016 Napisano 12 Maja 2016 Kands Maestro bo tańszy i osprzęt wyższej grupy. Kross ma co prawda hamulce hydrauliczne ale w tym budżecie nie będą one dobre. Będzie więcej problemów niż pożytku. A po 2 w crossach V-brake są wystarczające. Kross ma z Alivio tylko tylną przerzutkę, przednią przerzutkę Altus, manetki Altus, korbę Tourney więc słabiutko. Kands ma obie przerzutki, manetki Alivio więc będzie to działać płynniej. Rama 19'
Da2rk Napisano 12 Maja 2016 Autor Napisano 12 Maja 2016 dzięki za odpowiedź. czekam na wypowiedzi kolejnych użytkowników. kands maestro czy kross evado 4.0? dlaczego ?
moszczan25 Napisano 13 Maja 2016 Napisano 13 Maja 2016 Kands maestro bo pełne alivio, korba acera (?) lepsze manetki.
Da2rk Napisano 15 Maja 2016 Autor Napisano 15 Maja 2016 a jakbyście się odnieśli do tych hamulców tarczowych w evado 4?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.