Isk Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Witam wszystkich. Tak jak w tytule - szukam roweru do użytku codziennego - ~4km do pracy, czasami do sklepu, czasami gdzieś nad jezioro, do parku etc. Do przeznaczenia na zakup wyznaczyłem sobie 2000zł ale w tej cenie chciałbym dokupić jakiegoś ulocka i inne potrzebne rzeczy - więc cenę można trochę nagiąć jeśli warto ale bez szaleństw:) Z jednego ze sklepów w Poznaniu dostałem taką ofertę: 1. Unibike Fusion 2014 - rozmiar ramy 23 cale. Osprzęt Alivio, hamulce v-brake, amortyzator XCM z blokadą skoku. Cena kat. 1649 zł, nasza propozycja 1450 zł. 2. Unibike Mission 2015 - koła 29', rama 23 cale. Osprzęt Acera, hamulce tarczowe mechaniczne, amortyzator XCT.Cena kat. 1779 zł, nasza propozycja 1600 zł. 3. Kross Hexagon X9 - koła 26', rama 23 cale. Osprzęt Deore/Acera, hamulce tarczowe hydrauliczne, amortyzator XCT z blokadą skoku.Cena kat. 1999 zł, nasza propozycja 1699zł. Mam około 195cm wzrostu i 125kg wagi. Jako że rower będzie używany w różnych celach zastanawiam się czy warto kupić górala czy może lepszy będzie trekking? Wszelkie rady linki pomoc mile widziane! :-) Dzięki!
Pablo59 Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Z uwagi na masę bierz Unibike'a (140 kg dopuszczalne). Skoro masz możliwość przymierzenia się to zrób to - i wybierz ramę / geometrię która ci lepiej pasuje. Alivio jest lepsze niż acera - jakby co Tarczówki mechaniczne pewnie wymienisz prędze czy później na hydrauliczne (będzie prościej i taniej niż przejście z v-brake'ów) - a jeśli nie potrzebujesz tarcz to v-brake'i pewnie też dadzą radę przy jeździe bez szaleństw ...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.