Skocz do zawartości

[Do 5000PLN] Szosa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

do tej pory poruszam się Merida Crossway 8500 rocznik 2006 na Deore, średnio rocznie przekręcam 3-5tys. km, poza dojazdami do pracy, weekendami -w sezonie- ze znajomymi na kolarkach staram się trzymać fason i tempo na krosie, dlatego też poszukuję bardziej konkretnego sprzętu. Zaznaczę przy tym, że nie planuję jeździć wyczynowo, może raz czy dwa sprawdzić się w tri, ale nic ponad to, rower głównie do celów rekreacyjnych, ale z zacięciem do prędkości i dłuższych wypraw. Sporo już czytałem na forum, pytałem i oglądałem, jednak im tego więcej tym więcej pojawia się wątpliwości.

Jako, że to pierwsza kolarka szukam sprzętu tylko i wyłącznie nowego, specjalistą nie jestem niestety.

Zaznaczę, że interesuje mnie rower dostępny, do przymiarki, w kraju.

Póki co na oku mam sprzęt typu:

Cannondale - co prawda powystawowy[czekam na odpowiedź od sprzedawcy na ogólne pytania], chyba nawet model damski, ale przy moich rozmiarach [172cm] przymierzyć bym mógł

Merida Scultura 400 - wygląda na porządny zestaw

Merida Reacto 300 - tutaj pojawia się dylemat, czy aero czy też lepszy osprzęt Scultury?

Przeglądałem też inne marki, ale do Meridy mam zaufanie, stąd tutaj wrzuciłem propozycje, ku którym się skłaniam.

Chciałbym sprzęt przynajmniej na 105tce, nowej 11rzędowej, do 9kg, co przy bardziej znanych markach [specialized, cannondale, trek] jest chyba ciężkie do uzyskania w tym budżecie.

z góry dziękuję za sugestie, podpowiedzi i uwagi, każda dotycząca nawet nie konkretnych ofert, a osprzętu, ramy, typu materiału się przyda.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...