codespy Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Witam Chciałbym sobie kupić na dłuższe całodniowe i kilkudniowe wycieczki rowerowe po Polsce. Na kilkudniowe wycieczki chciałbym zamontowywać sakwy na tylni bagażnik. Zastanawiam się nad: -Romet Orkan 5.0 2015 mogę go dostać za 2600zł (musiałbym dokupić dodatkowo za bagażnik i oświetlenie) -Kross Trans Solar mogę go mieć za 3400zł Który z tych rowerów jest lepszy? Czy opłaca się dopłacać od Trans Solara? Czy dobrze rozumiem w Solarze jest lepszy ster kierownicy, hamulce? Czy coś jeszcze? A może macie jakiś lepszy model do 3500zł do moich wymagań. Dzięki za pomoc
gtb Napisano 8 Maja 2016 Napisano 8 Maja 2016 Jeżeli w zamyśle masz od razu Orkana doposażać w bagażnik, błotniki i oświetlenie to warto raczej od razu zainwestować w powyższego Krossa (osprzęt ma porównywalny , amortyzator również , hamulce lepsze a dodatkowo otrzymujesz dynamo w piaście , regulowany mostek i amortyzowaną sztycę). Doposażenie Orkana do takiego poziomu jak Trans Solar cenowo wyjdzie podobnie.
malutki20 Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Witam, mam możliwość kupienia w tej samej cenie Orkana 5.0 2015 i 2016. Czy jest istotna różnica pomiędzy nimi, która przeważa o zakupie??
moszczan25 Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Na korzyść niby hamulce w Orkanie z 2016 roku są
malutki20 Napisano 31 Maja 2016 Napisano 31 Maja 2016 Hej, poleci ktoś jakiś set błotników pasujących do orkana? Niestety kupione nie pasują
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.