koniczynpolny Napisano 2 Września 2006 Napisano 2 Września 2006 Witam, Takie pytanko: Można bezpiecznie jeździć z za krótkim łańcuchem? Chodzi dokładnie o to, że przy łańcuchu znajdującym się na największej zębatce z przodu, z tyłu nie mogę łańcucha wrzucić jedynie na największą a reszta zmienia się bez problemu. Zwykle jeżdżąc używam tylko małej i średniej zębatki z przodu a z tyłu trzech środkowych, więc teoretycznie ten za krótki łańcuch nie powinien mi przeszkadzać ale chciałem się upewnić...
topol Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Skoro twierdzisz ze to ci wystarcza i jeazda bez jednego przełożenia nie boli to brykaj ile ci sie podoba. Niebezpieczne to nie jest.
koniczynpolny Napisano 3 Września 2006 Autor Napisano 3 Września 2006 no tak sobie własnie myślałem zwłaszcza, że takiego przełożenia na jakie mi łańcuch nie wskakuje w ogóle się nie używa raczej
Wawrus Napisano 3 Września 2006 Napisano 3 Września 2006 Ja nie mam 4 ogniw i nie czuje różnicy.A na przełożeniach typu 1/9 i 3/1 sie nie jeździ bo łańcuch jest wtedu narażony na pękniecie bez względu na to czy jest dłuższy czy krótszy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.