KarolKopara Napisano 27 Kwietnia 2016 Napisano 27 Kwietnia 2016 Witam wszystkich, chciałbym się poradzić co do kupna pedałow spd z butami. Myślę, że na wszystko chciałbym wydać 500zł. Zaczynam przygodę z Bike Maratonem i po pierwszym supermanie na rowerze stwierdziłem, że muszę się w to wyposażyć. Na pewno zdarzy się, że będę musiał zejść z roweru i podbiec, ale to rzadko mam nadzieję. Wiem też, że do ścigania się to pewnie są droższe, ale mój budżet jest taki a nie inny. Macie jakieś propozycje sportowe świry? Pozdrawiam serdecznie. @edit Dodam jeszcze, że mam bardzo szeroką stopę.
CentrumRowerowe Napisano 27 Kwietnia 2016 Napisano 27 Kwietnia 2016 Cześć Na pewno w tym budżecie nie warto kupować droższych pedałów niż solidne PD-M520. Z nieco lepszymi butami Shimano SH-XC51 trochę przekroczysz budżet, ale do ścigania warto. Wersja dla początkujących w świetnej promocji to powyższy zestaw.
KarolKopara Napisano 27 Kwietnia 2016 Autor Napisano 27 Kwietnia 2016 Można przymierzyć we Wrocławiu? Jak tak to do której godziny?. Dzięki za odpowiedź.
CentrumRowerowe Napisano 27 Kwietnia 2016 Napisano 27 Kwietnia 2016 Jesteśmy sklepem internetowym, można zamówić przymierzyć i wymienić lub oddać jeśli nie pasuje. Pod opisem konkretnych butów jest podana długość wkładki dla danego modelu. Generalnie buty Shimano trzeba brać o numer lub 1.5 numeru większe.
Jerry6 Napisano 27 Kwietnia 2016 Napisano 27 Kwietnia 2016 Co do pedałów mam PD-M520 i polecam, dobry stosunek ceny do jakości. Odnośnie butów, przy mojej szerokiej stopie wybrałem b'twin (mam model MTB300) z Decathlonu. Mają więcej miejsca w środku niż Shimano. Nie jest to duża różnica ale dla mnie była wystarczająca. Dodatkowo buty lekko dopasowują się do stopy (materiał się rozchodzi na boki).
Moorzyn Napisano 27 Kwietnia 2016 Napisano 27 Kwietnia 2016 Nie sprzęt a technika robi z Ciebie zawodnika[emoji14] Pedały M520 polecam, w tej cenie najlepsze. Co do butów, przejdź się po okolicznych sklepach rowerowych i poprzymierzaj sobie A jak nie znajdziesz niczego w dobrej cenie, to zamów przez Internet Wysłane prosto z piekła.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.