hape Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Witam serdecznie. Szukam roweru do 1000 zl nowego. Nie jestem wymagajacym uzytkownikiem. Roweru uzwyam glowniendo weekendowych przejazdek.Wzrowst 178, waga 90kg. Jezdzilem ostatnio na makrokeszu z auchana ale widocznie komus spodobal sie moj rower i zostal skradziony, dlatego nie chce wydac wiecej niz 1000 zl, z czego im mniej tym lepiej. Spodobaly mi sie w sumie 2 rowery - B'twin rockrider 340 z decathlonu https://www.decathlon.pl/rockrider-340-orange-id_8302232.html oraz romet black edition 6.0 z martes http://www.sklepmartes.pl/rower/16777-meski-rower-r-19-16m26002-19-l-romet-black-edition-60-k16mp-mtb-26l-002-romet.html#/pe-men/kolor-czarny/rozmiar-19 Oba kosztuja po 800 zl. Rozgladalem sie jeszcze za innymnrowerami, ale zauwazylem ze do 1200 zl to ciezko kupic cokolwiek z unnym osprzetem niz wolnobieg i przerzutki shimano tourney. Na plus rometa przemawiaja obrecze kol dwukomorowe bo w b'twinie widze ze sa jednokomorowe. Macie jakies doswiadczenia z tymi rowerami ? Ew slucham waszych propozycji. Rower musze kupic jeszcze przed weekendem majowym, wiec zalezy mi na czasie ☺ pozdrawiam
modrzew Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Za 800-1000zł nie ma rowerów MTB, chyba że używane staruszki. Zresztą do jazdy po mieście to chyba tylko dla wyglądu „a la góral” można zastanawiać się nad takim dziwolągiem...
hape Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Napisano 24 Kwietnia 2016 Chodzi o rower gorski. Rekreacyjna jazda po miescie, ew utwaedzona droga lesna, po 20-30km weekendowo i ew po pare km w tygodniu. Juz objezdzilem pare sklepow i w tej kwocie to niema zadnych rewolucji z osprztem. Na korzysc rometa przemawiaja obrecze dwukomorowe - chyba to spora roznica jak na 90kg uzytkownika co nie ? Macie jeszcze jakies propozycje, uwagi ? Nic drozszego nie chce kupywac
Marcin9 Napisano 24 Kwietnia 2016 Napisano 24 Kwietnia 2016 Kolejny szuka roweru mtb do miasta Poszukaj lepiej crossa... Poszukaj na allegro Kands/Lazaro/Spartacus Te rowery mają dobry stosunek jakość/cenna Np coś w tym stylu http://allegro.pl/okazja-agresor-kands-energy-1100-26-sh-acera-i6144849679.html
hape Napisano 24 Kwietnia 2016 Autor Napisano 24 Kwietnia 2016 Tylko że szukam roweru na odbiór osobisty, bo chce się nim przed kupnem przejechać chociaż 50m, jestem z Zabrza, a tu ciężko cokolwiek znaleźć za 1000 zł, a więcej nie chce wydawać. Co patrzyłem to b'twin ani ten romet nie mają ''agresywnych'' opon więc w miasto się nada. Jestem amatorem, spokojnie, nie wymagam Bóg wie co. Na górskich dobrze mi się jeździ i nie przeszkadza mi ich specyfikacja. Dlatego nie wiem czy jest jakaś większa różnica między np tym b'twinem rockrider 340 a rometem black edition 6.0 ? Ten drugi posiada obręcze dwukomorowe, zawsze ta felga jest trochę bardziej sztywna. bo osprzęt w rowerach do 1000 zł jest ten sam, więc nie wiem czy znajde coś lepszego. Jeszcze znalazłem nową Meride matts 6.5,ale kosztuje 999 zł a osprzęt ten sam. Ktoś coś jeszcze może polecić ? Pozdrawiam Moze ktos cos poradzic ? Nie kazdy potrzebuje roweru za 5000zl, mam w zyciu inne priorytety, a nie chce roweru za 200zl z tesco. Czy jest jakas alternatywa dla tych modeli co podalem wyzej ? Czy w tej cenie z tymi podzspolami nic markowego nie znajde ? Widzialem jeszcze kross hexagon x1 i grand rock 200 ale widze ze parametry podobne
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.