Skocz do zawartości

[800-1000zł] Uniwersalny do jazdy po mieście, męski i damski

Tomaszz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, szukam roweru dla siebie i dziewczyny. Jeździmy raczej po mieście, może ubite drogi leśne. Chciałbym, aby rowery były możliwie lekkie.

Dla mnie:

177cm wysokości, koła raczej 26", geometria ramy trekking/cross/MTB.

Dla niej"

170cm, koła 28", trekking/cross/miejski.

Mam podstawowy problem odnośnie marki roweru. Na allegro są rowery marki Lazaro z niezłym jak za te pieniądze osprzętem. Są również bardziej "markowe" ktoss, grand itp z osprzętem turney. Obawiam się jednak, że różnica w osprzęcie odbije się na rzeczach, których nie zauważam (gorsza rama itp).

Napisano

NAPRAWDĘ jest wam wszystko jedno co to będzie za rodzaj roweru ? ? ? miejski / cross / trekking ? ? ? To są różne bajki przecież ..

Dlaczego dla ciebie akurat 26" ? ? ? ?

Napisano

Tak, odpowiadają nam po 2 typy rowerów. Jeśli chodzi o koła, to po namyśle, chyba jednak też bym wolał 28".

Napisano

crossowe:

Spartacus cross 3.0 / remiro viper

Remiro viper lady

Trekkingi:

Spartacus premier / kands alfa city (tylko 3x8 !!!)

Lepszych ofert (i tylko nie znacznie poza budżetem, nie znajdziesz raczej)

P.s. "lepszy" napis na ramie to około 200-400 zł więcej - przy reszcie takiej samej (lub wręcz gorszej) :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Proszę o pomoc w wyborze roweru miejskiego,modele które wybrałam :Kands olanda,Limber salida,Romet angel, rozmiar 28,rama 17,18.Na co powinnam zwrócić uwagę przy wyborze tego typu roweru?.Czy Kands to dobry wybór? Córka jeździ na Kands amelka 24,wczoraj sobie pojeździłam,no i całkiem fajnie.Rower nie będzie używany do codziennej jazdy.Z góry dziękuję za każdą odpowiedź. Monika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...