aga199999 Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Witam! Proszę o pomoc! Czy da się wymienić oponę bezdętkową na normalną ? kompletnie się na tym nie znam , szukałam informacji ale nic nie mogę znaleźć. Jest to stary rower typu kolarzówka o wąskich oponach ( całkowicie rozszczelnione ) , jestem za granicą pytałam o koszt wymiany i jest on zbyt wysoki. Może uda mi się uratować rowerek ?
Sertom Napisano 20 Kwietnia 2016 Napisano 20 Kwietnia 2016 Ufff, ok. Czy da się wymienić oponę bezdętkową na normalną ? Da się, ale dodatkowo należy wymienić obręcz. szukałam informacji ale nic nie mogę znaleźć wyszukiwarka: szytka ( całkowicie rozszczelnione ) Szytka rozumiem bezużyteczna, tak w serwisie powiedzieli? Może uda mi się uratować rowerek? Elegancko byłoby, gdyby dodała Pani zdjęcie i słowa mechanika Ogólnie najłatwiej założyć nowe szytki, jeśli koła są porządku. Zestaw opona + dętka może być tańszy od szytki, ale tak jak napisałem już wcześniej wiązałoby się to z wymianą obręczy. Trzeba to przekalkulować. I właściwie jest to opono-dętka, a nie bezdętka.
Mod Team adamos Napisano 20 Kwietnia 2016 Mod Team Napisano 20 Kwietnia 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.