Skocz do zawartości

[800-1100zł] rower górski

wycxdd

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam.poszukuje roweru na dojazd do szkoły,wycieczki w teren,i jazda po lesie.jak w temacie cena do 1100 zł.głownie zależy mi aby był to górski rower z amorkiem na przód z tarczowymi hamulcami i miare dobrymi "podzespołami"

zaciekawiły mnie 3 modele

grand rock 400

romet rambler 2.0

kross hexagon x2 disc

proszę o doradzenie w wyborze lub ewentialnie inną propozycje

Pozdrawiam Kamil :)

Napisano

Żadnego z tych rowerów nie można nazwać rowerem mtb... :whistling:

Wszystkie mają wolnobiegi osprzęt typu "szrot".

Poszukaj na allegro rowerów Kands/Lazaro/Spartacus Mają w tym budżecie bardzo dobry stosunek cenna/jakość

Zastanów się też czy naprawdę to musi być pseudo mtb może lepszy będzie cross.

Za tą cenę szukaj roweru z v-brek bo tarcze to będą jakieś typu "chiński wynalazek" później nie kupisz do nich klocków a ich moc pozostawia bardzo wiele do życzenia...

Napisano

W podanej przez Ciebie cenie jedyna sensowna opcja to Kands Energy 1300 V-Brake. Żeby były tarcze trzeba podnieść budżet do 1500 zł inaczej to nie ma sensu. Ewentualnie jakieś wynalazki typu Sundeal Expander M7 z allegro, gdzie dostajesz bardzo dobry jak na tą cenę amortyzator, szalone wręcz działające tarczówki hydrauliczne, niestety za cenę pełnego napędu klasy Altus oraz kupowania roweru, który nie ma jeszcze żadnej marki ani opinii.

Oczywiście pozostaje odpowiedzieć sobie na standardowe pytanie: Po co pseudo MTB, czy nie lepiej cross ?

Napisano

Żadnego z tych rowerów nie można nazwać rowerem mtb... :whistling:

Wszystkie mają wolnobiegi osprzęt typu "szrot".

Poszukaj na allegro rowerów Kands/Lazaro/Spartacus Mają w tym budżecie bardzo dobry stosunek cenna/jakość

Zastanów się też czy naprawdę to musi być pseudo mtb może lepszy będzie cross.

Za tą cenę szukaj roweru z v-brek bo tarcze to będą jakieś typu "chiński wynalazek" później nie kupisz do nich klocków a ich moc pozostawia bardzo wiele do życzenia...

tak wole pseudo mtb juz znalazłem ciekawą oferte-Sundeal Expander M4 lub M7

tylko mnie martwi :

1.dlaczego tak tanio jak na hydraulike 

2.jest 100000 dostępnych sztuk

3.wszystkie rowery sundeal expander są w nowym targu

czy opłaca sie wydac te 1200 zł na ten wyzej rower (M7).Bo niechce ryzykować stratą pieniędzy

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...