Skocz do zawartości

[~1600] Rower Crossowy 40% miasto, 60% lasne ścierzki

akurat

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

noszę się z zamiarem zakupu roweru crossowego. Przeczytałem dość dużo w internetach, a teraz chciałbym zapytać fachowców.

W tej cenie najczęściej polecane są dwa modele:

Unibike crossfire oraz Kross Evado 2.0.

ew. wyższe modele (unibike gts czy evado 3.0) w zależności od ceny sklepu (będę kupował raczej internetowo)

Roweru będę używał do weekendowych przejażdżek około 30-40km  mniej więcej 40/60 miasto/leśne ścieżki.

Mam 182cm wzrostu i ważę dość duzo - 110kg dlatego rower musi wytrzymać mój ciężar :)

Długość nogi 84cm

Z tych wymiarów wyszło mi, że będzie to 21" rama.

Dużo pewnie będzie wpływać na jazdę moja waga, dlatego pomóżcie proszę w wyborze ew. zaproponujcie jakieś inne ciekawe modele.

Dzięki za pomoc.

Napisano

Unibike daje gwarancję do 130 kg - więc wybór masz raczej prosty ...

Sieć sprzedaży zapewnia natomiast w miarę komfortową możliwość przymiarki i decyzję czy 21" czy może 19" ...

Napisano

Witajcie,

noszę się z zamiarem zakupu roweru crossowego. Przeczytałem dość dużo w internetach, a teraz chciałbym zapytać fachowców.

W tej cenie najczęściej polecane są dwa modele:

Unibike crossfire oraz Kross Evado 2.0.

ew. wyższe modele (unibike gts czy evado 3.0) w zależności od ceny sklepu (będę kupował raczej internetowo)

Roweru będę używał do weekendowych przejażdżek około 30-40km  mniej więcej 40/60 miasto/leśne ścieżki.

Mam 182cm wzrostu i ważę dość duzo - 110kg dlatego rower musi wytrzymać mój ciężar :)

Długość nogi 84cm

Z tych wymiarów wyszło mi, że będzie to 21" rama.

Dużo pewnie będzie wpływać na jazdę moja waga, dlatego pomóżcie proszę w wyborze ew. zaproponujcie jakieś inne ciekawe modele.

Dzięki za pomoc.

Ja kupiłem Romet ORKAN 3.0 2015 tu jest dobra cena http://allegro.pl/rower-crossowy-romet-orkan-3-0-meski-disc-alu-i6095405280.html teraz została mi tylko wymiana układu hamulcowego bo wg mnie to jedyny minus tego roweru. Ale w tej cenie ciężko znaleźć coś w podobnym osprzęcie w lepszej cenie, na dzień dzisiejszy to najlepsza opcja na alledrogo w kwocie 1200zł. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...