radzimil Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 Witam. Na wstepie zaznacze że jestem kompletnie zielony na temat rowerów i jedyne co wiem to że shimano to chyba jedna z lepszych marek. Miałem kiedyś rower marketowy i na tym się skonczyła moja przygoda. Teraz chciałbym kupić coś do 1500zł. Bede jezdzil głownie asfaltem, czasami jakas "zwirowka" lub polna droga wiec wydaje mi sie ze najlepszym wyborem byłby cross lub fitness. Przeczesałem wiele wątków i chyba jedynymi godnymi propozycjami w tej cenie są lazaro integral v3 i kands maestro, czy może jest jeszcze coś innego ciekawego? Mój wzrost 185, waga 88 więc chyba Kross evado odpada ze wzgledu na masę. Co jeszcze moglibyscie polecic do tego przedzialu cenowego?
Pablo59 Napisano 8 Kwietnia 2016 Napisano 8 Kwietnia 2016 W tej kwocie wybór na dziś bardzo dobry - pozostaje decyzja czy rama 19" czy 21" - co zależy od długości nogi. Chyba że chciałbyś zrezygnować z amortyzowanego widelca.
radzimil Napisano 8 Kwietnia 2016 Autor Napisano 8 Kwietnia 2016 Nie wiem co to jest amortyzowany widelec co tracę, co zyskuję bez/z tym widelcem, jakas inna propozycja? Rama wydaje mi się że 21" byłaby najlepsza ze wzgledu na moj wzrost i dość długie nogi (ktorych nie mierzyłem). Wrocilem teraz ze sklepów i tam polecali mi jeszcze Kross Evado 2.0 i Gianta atx. Sprzedawca powiedział że na większą wagę lepszy może być mtb niż cross ze wzgledu na grubsza opone. Co o tym sadzicie?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.