tomasz.sz Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Jaki napęd, tj. wolnobieg i korba, powinienem zamontować do roweru trekkingowego, którym jeżdżą ok. 2 000 km rocznie, w okresie wiosenno - jesiennym, bez obciążeń, tak po 70 km na jeden raz? Stary wolnobieg 7 rz. i łańcuch się zużyły więc założyłem wolnobieg Shimano Tourney MF-TZ21 14-28T (jak poprzedni) i nowy łańcuch Shimano Altus CN HG 40. Myślę jeszcze o zmianie korby. Zastanawiam się jednak nad tym czy nie powinienem zmienić jeszcze wolnobiegu na wyższą grupę (choć jest zupełnie nowy, jeszcze nie jeżdżony) i dobrać nową korbę (jej stan jest jeszcze akceptowalny ale widać ślady zużycia). Przerzutki mam na przedzie Shimano Tourney FD-TX51, na tyle Shimano Acera RD-M360, 7 biegów. Myślę o wyprawie rowerowej nad Gardę (ale nie MTB, tylko południowa część) lub do Toskanii (górki niewielkie ale są) i chciałbym mieć pewny sprzęt. Będę wdzięczny za poradę, jednak proszę abyście brali pod uwagę to, że mój budżet jest ograniczony a rower (niemiecki Feldmeir FT 70 - wyposażony prawie identycznie jak Kross Trans Siberian, kiedy był nowy to wart był ok. 1600 zł.
mr2000rr Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Nie wiem w jakim stanie masz korbę ale jak wymieniasz już wolnobieg i łańcuch to warto wziąć i korbę do kompletu, tym bardziej że te niższe modele nie są jakieś drogie i masz już nowy napęd. Przy jej wymianie zwróć uwagę na suport. Na wyprawę weź skuwacz i spinki w razie w. Oczywiście też dętkę/łatki. Sprawdź łożyska w kołach i stan linek. I powinieneś objechać
Miki74 Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Łańcuch hg40 nie jest dobry. Dobrym rozwiązaniem jest zmiana łańcucha na Connax 80x lub KMC x8.93Korbę to bym zaproponował na octalinku , suport dobierasz do mufy i modelu korby.
tomasz.sz Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Napisano 6 Kwietnia 2016 Nie wiem w jakim stanie masz korbę ale jak wymieniasz już wolnobieg i łańcuch to warto wziąć i korbę do kompletu, tym bardziej że te niższe modele nie są jakieś drogie i masz już nowy napęd. Przy jej wymianie zwróć uwagę na suport. Na wyprawę weź skuwacz i spinki w razie w. Oczywiście też dętkę/łatki. Sprawdź łożyska w kołach i stan linek. I powinieneś objechać Wonobieg i łańcuch wymieniłem. Korba jest, według serwisanta (o tym w temacie [serwis] olsztyn) jest w stanie akceptowalnym, ale właśnie dlatego, że część napędu wymieniłem to zastanawiam się nad korbą. Wolnobieg to SHIMANO TOURNEY MF-TZ21 7 RZĘDOWY 14-28. Zastanawiam się jaką, ewentualnie korbę do tego dokupić, tak aby mieć pewność, że dobrze zniesie wyjazd na południowe okolice jez. Garda, te łagodniejsze, lub do Toskanii, oraz cotygodniowe wyjazdy po 70 - 100 km na jeden wyjazd (rocznie ok. 2 tys. km) po bardzo zróżnicowanym terenie Warmii Mazur (drogi a czasem i ścieżki leśne, szutry, asfalty, teren mocno pagórkowaty). Pytając jaką korbę mam na myśli kategorię osprzętu i dobór zębatek.
vdcmike Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Łańcuch jest kluczowym elementem i ew. zamiast korby wymień łańcuch na polecany (z mojej strony polecam wysokie modele KMC np. X8-99).
tomasz.sz Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Napisano 6 Kwietnia 2016 Nie wiem w jakim stanie masz korbę ale jak wymieniasz już wolnobieg i łańcuch to warto wziąć i korbę do kompletu, tym bardziej że te niższe modele nie są jakieś drogie i masz już nowy napęd. Przy jej wymianie zwróć uwagę na suport. Na wyprawę weź skuwacz i spinki w razie w. Oczywiście też dętkę/łatki. Sprawdź łożyska w kołach i stan linek. I powinieneś objechać Łożyska i stan linek zostały sprawdzone w serwisie w Olsztynie, na ul. Wilczyńskiego ale czy to wystarczy ... (o tym więcej w temacie [olsztyn] serwis rowerowy), dętki mam antyprzbiciowe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.