d.lisekt Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Jaki amor polecacie do 1200zl? Os 9mm, kolo 26', rura zwykla. Chodzi mi po glowie nowy Epixon albo cos uzywanego z innych marek. Najwiekszy problem mam z decyzja co do skoku bo aktualnie jest 100 i bez podkladek i z mostkiem obroconym w dol smiga mi sie jak na typowej wyscigowce. Wiele osob pisze ze przy 120 jest najlepiej ale co wy na to?
dzanas Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Proponuje odezwać się do użytkownika ACTIVIA lub zajrzeć na jego stronkę, na pewno coś Ci doradzi jeżeli po głowie chodzą ci suntour-y http://activia.sgl.pl/
d.lisekt Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Napisano 6 Kwietnia 2016 Jestem w kontakcie z ACTIVIA Tutaj chcialem zapytac bardziej ogolnie
PeGie Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 nie wiem dokładnie co to za rocznik, ale z tego co kojarzę to w trance na kołach 26 oryginalnie wsadzany był 120-125mm
d.lisekt Napisano 6 Kwietnia 2016 Autor Napisano 6 Kwietnia 2016 Rama ma jakies 6 lat na pewno. Cala niebieska, jak na dziesiejsze malowania dosc oldschoolowa
PeGie Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 jak cała niebieska to obstawiam 2006, wtedy rzeczywiście były wkładane 100mm. Jeśli chcesz włożyć 120mm, sprawdź jaką masz obecnie długość A2C, i jaką ma amortyzator który chcesz tam włożyć. Może się okazać że geometria nie zmieni się prawie wcale, a może się okazać że podniesie się o 2-3 cm, co przy twojej obecnej pozycji (odwrócony mostek, zero podkładek), może mieć delikatny wpływ na jakość jazdy.
tobike Napisano 6 Kwietnia 2016 Napisano 6 Kwietnia 2016 Mam Tranca 2 z podobnego rocznika z klatką na damper w dolenej części ramy i przy 120 mm Rebie z przodu śmiga się bardzo dobrze. Nie masz się czego obawiać geometria nie zmieniła się wiele.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.