Skocz do zawartości

[1800zl] miejski/cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień dobry !

Jakiś czasu temu świetnie mi doradziliście co do wyboru męskiego crossa, obecnie poszukuję czegoś damskiego do pary. Żadnych większych wymagań poza ceną nie mam, chodzi mi o najlepsze wykorzystanie budżetu. 

Lekki teren, utwardzone grunty i asfalt to cel.

Rower oczywiście dla kobiety, chodzi mi o same modele, ramę i resztę dobierzemy :)

Pozdrawiam

@edit

Orkan 5 jest ciut za drogi. 

Napisano

Przeszukałem na  szybko allegro w kwocie 1600-1800 i z ramą damską tylko Orkany. 

Edit:

Orkany z 2016 roku wyjdą już drożej, więc warto wziąć coś z wyprzedaży, a masz porządne komponenty.

Napisano

Sugerujesz, że nic innego w tym budżecie w sieci nie ma?

Dzięki za propozycję, ja się na orkana nie skusiłem, może tym razem będzie inaczej.

Dzięki za propozycje :)

@edit

4.0 też ma amorek powietrzny?

Napisano

4.0 to wątpię czy ma powietrzny, raczej bym tego nie oczekiwał, lecz w tej cenie u konkurencji dostaniesz Suntour NEX ( to uginacz a nie amortyzator ). W 4.0 i tak jest już dobry amorek.

Napisano

Jeżeli miałbym proponować kobiecie orkana to ze względu na amorek, bez powietrza 4.0 nie mam najmocniejszego argumentu :D

Mimo wszystko za propozycję dziękuję, zobaczymy co da się zrobić może 5.0 gdzieś się fajnie uda wyrwać.

Chyba, że ktoś coś jeszcze zaproponuje.

Napisano

Weź pod uwagę, że każdym argument jest i tak na + dla Orkana 4.0. Po prostu u konkurencji nie dostaniesz takiej konfiguracji. Napisz do @fotofx czy w 4.0 jest amor powietrzny, ale wątpie. Zapewne i on Ci zaproponuje Orkany bo są na wyprzedaży, oferując dużo więcej niż konkurencja ;)

Napisano

Akurat fot to mega fan orkana, w każdym temacie do każdego stylu jazdy to proponuje więc takie opnie traktuję z lekkim dystansem.

pogrzebię jeszcze w sieci i coś może wpadnie, wstępnie do końca msc planujemy dokonać zakupu więc trochę czasu jest.

Napisano

Moim zdaniem ma ku temu powody, bo specyfikacja ekstra jak i cena, kupił sobie i żonie, jest zadowolony i sobie chwali :) Ja np mam w domu dwa seaty i sobie bardzo chwalę i będę polecał innym :D

Napisano

Powietrzne amortyzatory mają tylko Orkan-y 5.0 i 6.0 @Janusz159 Orkan-y polecam tylko osobom bez uprzedzeń Ty sobie wybierzesz inny rower z którego będziesz bardziej zadowolony gdybyś dysponował większym budżetem to z pewnością nie proponował bym Romet-a a na przykład Radon-a lub  rowery z jeszcze lepszym osprzętem jakiejkolwiek innej firmy

Napisano

Nie mam żadnych uprzedzeń i tutaj romet jest jak najbardziej brany pod uwagę, z tym, że 5.0 bo 4.0 bez powietrza nie do końca. Mimo wszystko mamy jeszcze trochę czasu więc może jednak ze względu na brak kandydatów dołoży się do orkana 5.0. I być może wtedy pożałuję, że dla siebie wybrałem inny model.

Nic na siłę, ale jeżeli faktycznie w tym budżecie nie ma nic godnego uwagi to dołożenie tych 400zł będzie jak najbardziej uzasadnione.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...