goldeneye4 Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Witam wszystkich, Za jakiś czas chciałbym kupić nowy rower. Głównie jeżdżę po asfalcie, drogach utwardzonych, ścieżkach leśnych. Czasami zdarza się mi się zjechać ze ścieżek leśnych, ale to wyłącznie jak jeżdżę po szlakach rowerowych w górach. Zależy mi na w miarę wygodne pokonywanie dłuższych tras np. 100 km kilka razy w miesiącu. Hamulce tarczowe hydrauliczne w tej cenie to jest raczej już standard? Zastanawiam się czy jak mi się zepsują na trasie, to uda się je doprowadzić do stanu umożliwiającego dalszą podróż (prostota v-brake'ów jednak pod tym względem wygrywa). Nie chciałbym także schodzić poniżej tylnej przerzutki Alivio. Waga : 75 kg Wzrost : 184 cm Czyli idealna by była rama M/L 19". Zastanawiałem się też nad crossem, ale nigdy na tego typie rowerze nie jechałem i nie wiem czy w moim przypadku bardziej by się sprawdził niż tańszy MTB. W przypadku wyboru crossa jazda po ścieżkach w górach już by raczej odpadała. Prosiłbym o podanie propozycji rowerów w tym budżecie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.