mr2000rr Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Szukam jakiegoś pasującego błotnika na tył który mógłbym skrócić do takiego rozmiaru jak na zdjęciu czyli mniej więcej od okolic mufy do widelca tylnego/hamulców. W większości zwykłych tanich błotników widzę że większość plastikowych montowanych nie na stałe łapie wysięgnikiem ponad przerzutkę. Te metalowe które są w trekkingach są zazwyczaj dłuższe. Czy jest coś co łapało by poniżej przerzutki przedniej? Może ktoś robił u siebie podobny patent? Głównie chodzi mi o to aby brud i piach nie lądował na mechanizmie przerzutki. W zasadzie jeżdżę głównie jak jest sucho ale czasem jest nieuniknione przejechać po mokrym. Rower cross, rama 21". Zdjęcie typowo podglądowe dla zobrazowania sprawy.
gtb Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Kup obojętnie jaki np. http://allegro.pl/blotniki-rowerowe-simpla-26-28-zestaw-przod-tyl-i5935662211.html i go przytnij w pożądanym miejscu (cięcie wygładź drobnym papierem ściernym). Gotowca takiego jak potrzebujesz raczej nie dostaniesz.
mr2000rr Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Napisano 2 Kwietnia 2016 Taki mam zamiar. W zasadzie na takie patrze, te tanie ale nie wiem czy on na pewno zachodzi pod przerzutkę
gtb Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Element mocujący do ramy jest regulowany zatem sam określasz dolny punkt podparcia na podsiodłówce. Zawsze możesz zadać pytanie o dokładną długość interesującego cie odcinka lub podjechać do najbliższego sklepu rowerowego i organoleptycznie przymierzyć (te tanie zestawy prawie każdy sklep ma na stanie).
mr2000rr Napisano 2 Kwietnia 2016 Autor Napisano 2 Kwietnia 2016 Okej pewnie tak trzeba zrobić, o ile w rowerowym nie przesadzą z marżą to powinni mieć Sprawa załatwiona. Jedynym wyjściem są błotniki które idą do samego dołu i są mocowane na dole na śrubie nie na obejmę do ramy. Kupione, komplet 12zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.