smigaacz Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Witajcie Pisze bo nie mam wiedzy jestem początkującym cyklistą jaką kupić na wiosnę i jesień bluzę i kurtkę rowerową. Kurtka ma służyć aby nie przepuszczała wiatru i nie musi być przeciwdeszczowa ( lekki deszcz winna znosić ) z uwagi, ze nie jeżdżę gdy ostro pada. Użytkuję rower typu cross pól na pół droga / las prędkości do 30 km / h Szukam uniwersalnego zestawu z uwagi na budżet i na wiosnę jesień cieplejszą zimę jeśli tak mogę powiedzieć Jazda w temperaturach od 5 do 12 c Co ważne chciałbym aby zestaw oddychał tzn abym nie "zaparował od wewnątrz w nim" i był rozpinany na całej długości. Fajnie byłoby aby kurtkę można zwinąć i schować do plecaka torby rowerowej itp tzn wozić go z sobą a jeśli zajdzie taka potrzeba rozwinąć i założyć. Szukam ma fotach i bardzo dużo pojawia się nazw odzieży ENDURA oraz kurtki PAKAJAKA oraz kurtek BCm z Gamexu Proszę o porady wskazówki jak się ubierać i w co czyli jaki zestaw odzieży byłby dla mnie wskazany Z góry dziękuję Sławek
boozy Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Z budżetowych ciuchuch mogę polecić decathlonowe z serii 520. Ostatnio kurtka była na wyprzedaży za 199 zł, a bluza za 99 zł. Do tego potrzebna Ci jest 1 warstwa bielizny oddychającej np. Z serii 720 z osłoną na piersi. Wszystko super oddycha i jest przyjemnie przy intensywnej jeździe w temleraturze 0-12 stopni. Odradzam serię 500 oraz 300 bo niczym się nie różni od lidlowskiego softshellu. Endura robi super ciuchy, ale cena trochę odstrasza.
smigaacz Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Napisano 1 Kwietnia 2016 dzieki za odp juz szukam i interesuję sie Twoimi propozycjami
boozy Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Wybierz się osobiście do decathlona. Na miejscu są wyprzedaże końcówek serii, w internecie tego nie widać
smigaacz Napisano 1 Kwietnia 2016 Autor Napisano 1 Kwietnia 2016 a tak w ogóle bluza czy kurtka ? czy może razem ?
boozy Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 Jak chcesz jeździć przy 0-10 stopni to 3 warstwy. Bielizna, bluza i kurtka. W samej bieliźnie i kurtce trochę za chłodno. Bluza nie chroni przed wiatrem.
kudlaty801 Napisano 1 Kwietnia 2016 Napisano 1 Kwietnia 2016 W jakim rozmiarze potrzebujesz tych ciuchów ? Jeśli byłbyś zainteresowany to mam Endura Pakajak w rozmiarze L na zbyciu. Używana wiosną zeszłego roku. Używam tego modelu nadal ale na jesień musiałem kupić mniejszy rozmiar. Jeśli byłbyś zainteresowany to mogę odsprzedać, stan bardzo dobry.
stawek Napisano 2 Kwietnia 2016 Napisano 2 Kwietnia 2016 Kolego a coś takiego by Ci nie odpowiadalo ? http://www.mikesport.pl/odziez-rowerowa/kurtki-rowerowe/przeciwdeszczowe/mimo-focus-kurtka-rowerowa-fluor.html
Reocur Napisano 3 Kwietnia 2016 Napisano 3 Kwietnia 2016 Polecam sprzęt łojantów, uszyty w nowym targu. Nie jest to odzież najtańsza lecz pancerna wytrzymałość sprawia że zakup się skutecznie amortyzuje przez lata. Ludzie z klubów mają mają 20% zniżki wiec można w ten sposób sporo uszczknąć. na temperatury poniżej +10:http://montano.pl/pl/p/Kurtka-Bugaboos-II-soft-shell/60 - nosze półtora roku , sprawuje się bez zarzutu.na temperatury powyżej +10http://montano.pl/pl/p/Bluza-Cortina-stretch-kaptur/70razem w zestawie dają rade na temperatury ujemne w zakresie od10 doi +5 To najlepiej dopasowana/skrojona/funkcjonalna odzież za rozsądne pieniądze jaka miałem na sobie na rowerze i w górach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.