G4m3r3k Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Siema. Czy orientuje się ktoś w jaki sposób wygląda gwarancja w sklepie goride.pl Mam zamiar zamówić tam rower tylko nie wiem jak wygląda gwarancja przez internet.
Piotrek383 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 Naprawdę to takie trudne? http://www.goride.pl/content/19-gwarancja-i-zwroty
G4m3r3k Napisano 26 Marca 2016 Autor Napisano 26 Marca 2016 Czytałem to i wnioskuję, że jeśli w najgorszym wypadku po miesiącu stało się coś z np. korbą to muszę rower odsyłać na gwarancję, a w sklepie stacjonarnym powinni to wymienić na miejscu?
Piotrek383 Napisano 26 Marca 2016 Napisano 26 Marca 2016 (...) darmowy serwis gwarancyjny w systemie "od drzwi do drzwi". Polega to na tym, że w razie wystąpienia usterki odbierzemy od Ciebie uszkodzony rower, naprawimy i odeślemy z powrotem. Wszystko odbywa się na nasz koszt. Jeśli zauważysz usterkę zamawianego produktu lub jakiekolwiek niezgodności w zamówieniu, (...) Umówimy kuriera po odbiór wadliwego produktu i możliwie szybko odeślemy do Ciebie nowy bądź naprawiony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.