Dosia Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Czytam forum od jakiegoś, czasu, ale dopiero teraz się zarejestrowałem także witam W zeszłym roku odbyłem swój pierwszy trochę dłuższy wyjazd ok tysiąc kilometrów z południa na północ Polski i od razu zrozumiałem, że mój Giant - góral nie nadaje się na takie wyjazdy tym bardziej, że ma pewnie z 8 lat Teraz szykuję się na wyjazd nad morze Czarne, ale chciałbym kupić rower, który mi posłuży na dłużej i pozwoli na w miarę komfortową jazdę zarówno po asfalcie jak i po przełaju. Jeżdżę z sakwami, więc bagażnik to absolutne minimum. Ważę 63 kg, mam 180 cm i 22 lata. Zastanawiałem się nad Scottem sportster 20 (chociaż nie wiem czy jeszcze go dostanę), albo scott sub cross 20, ewentualnie nad Trekiem DS 8.4, ale moja wiedza w zakresie rowerów jest niewielka stąd pytanie jak żyć, co kupić. Z tym, że 4 tys. zł to jest maksymalnie górna granica jaką mogę zapłacić za rower. Zdaję sobie sprawę, że za Scotta trochę się przepłaca, ale laik ze mnie i nie wiem na jakie komponenty zwracać uwagę i czyje ramy są wytrzymałe, bo nie chciałbym rozkraczyć się tysiąc kilometrów od domu
moszczan25 Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 http://www.radon-bikes.de/en/bikes-2016/urban/cross/scart-cross/scart-90/ Ten by spełnił Twoje oczekiwania bo jest wypasiony FULL, jednak troszkę nie mieści się w Twojej kwocie ( z przesyłką pewnie z 4500 wyszedłby ) EDIT http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Ghost-PANAMAO-X-7-black-lime-green-white-2015-roz.-S/10644 Ten jest bardzo mocną propozyją, ma amortyzator powietrzny, mieści się w kwocie którą dysponujesz. Ponadto Ghost ma gwarancję 2 lata na osprzęt i 5 lat na ramę. GHOST jest zdecydowanie najlepszym wyborem, dużo lepszym niż te które Ty zaproponowałeś. Inna propozycja dużo tańsza to ROMET ORKAN 5.0 z 2015roku który można kupić za 2300zł na allegro. Ma również amortyzator powietrzny i full osprzęt deore.
Dosia Napisano 10 Kwietnia 2016 Autor Napisano 10 Kwietnia 2016 Dzięki wielkie za odpowiedź, niedługo udam się nawet do tego sklepu zobaczyć czy mają ten model Niestety na Scarta sobie pozwolić nie mogę, bo budżet mocno sztywny mam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.