Skocz do zawartości

[do 4000 zł] Podróże długodystansowe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czytam forum od jakiegoś, czasu, ale dopiero teraz się zarejestrowałem także witam :)

W zeszłym roku odbyłem swój pierwszy trochę dłuższy wyjazd ok tysiąc kilometrów z południa na północ Polski i od razu zrozumiałem, że mój Giant - góral nie nadaje się na takie wyjazdy tym bardziej, że ma pewnie z 8 lat :D 

Teraz szykuję się na wyjazd nad morze Czarne, ale chciałbym kupić rower, który mi posłuży na dłużej i pozwoli na w miarę komfortową jazdę zarówno po asfalcie jak i po przełaju. Jeżdżę z sakwami, więc bagażnik to absolutne minimum. Ważę 63 kg, mam 180 cm i 22 lata. Zastanawiałem się nad Scottem sportster 20 (chociaż nie wiem czy jeszcze go dostanę), albo scott sub cross 20, ewentualnie nad Trekiem DS 8.4, ale moja wiedza w zakresie rowerów jest niewielka stąd pytanie jak żyć, co kupić.

Z tym, że 4 tys. zł to jest maksymalnie górna granica jaką mogę zapłacić za rower. Zdaję sobie sprawę, że za Scotta trochę się przepłaca, ale laik ze mnie i nie wiem na jakie komponenty zwracać uwagę i czyje ramy są wytrzymałe, bo nie chciałbym rozkraczyć się tysiąc kilometrów od domu :)

Napisano

http://www.radon-bikes.de/en/bikes-2016/urban/cross/scart-cross/scart-90/

Ten by spełnił Twoje oczekiwania bo jest wypasiony FULL, jednak troszkę nie mieści się w Twojej kwocie ( z przesyłką pewnie z 4500 wyszedłby )

EDIT

http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Ghost-PANAMAO-X-7-black-lime-green-white-2015-roz.-S/10644

Ten jest bardzo mocną propozyją, ma amortyzator powietrzny, mieści się w kwocie którą dysponujesz. Ponadto Ghost ma gwarancję 2 lata na osprzęt i 5 lat na ramę. GHOST jest zdecydowanie najlepszym wyborem, dużo lepszym niż te które Ty zaproponowałeś.

Inna propozycja dużo tańsza to ROMET ORKAN 5.0 z 2015roku który można kupić za 2300zł na allegro. Ma również amortyzator powietrzny i full osprzęt deore.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dzięki wielkie za odpowiedź, niedługo udam się nawet do tego sklepu zobaczyć czy mają ten model :) Niestety na Scarta sobie pozwolić nie  mogę, bo budżet mocno sztywny mam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...