Skocz do zawartości

[Regulacja przerzutki]

Arkowal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Potrzebuje pomocy w regulacji przerzutki.Nie wiem jak się do tego zabrać a nie chciałbym rozregulować całkowicie.Rower jest praktycznie nowy bo zrobiłem nim na kilku wyskokach 140km.Na przedostatnim wyskoku zauważyłem kiedy łańcuch jest na przedniej mniejszej zębatce a na tylniej kasecie w środkowych zębach łańcuch delikatnie ociera o ta przednią metalową cześć.Nie ociera mocno jednak  pojawia się delikatny hałas a to zaczyna być lekko flustrujące:-(Pomimo tego przerzutki zarówno przód jak i tył działają bez zastrzeżeń.

post-191933-0-01870100-1458572380_thumb.jpg

Napisano

jak ociera to zmieniasz tarcze na większą ;) na małej nie jeździ się na całej kasecie, na średniej już można ale też nie jest wskazane a co do regulacji to masz pełno poradników w sieci "jak wyregulować przednią przerzutkę"

Napisano

Jak dla mnie trzeba delikatnie podciągnąć linkę śrubą baryłkową przy manetce. tylko po co tutaj pytasz? Przecież jest cała masa poradników, gdzie wszystko jest krok po kroku wyjaśnione.

Napisano

jak ociera to zmieniasz tarcze na większą ;) na małej nie jeździ się na całej kasecie, na średniej już można ale też nie jest wskazane a co do regulacji to masz pełno poradników w sieci "jak wyregulować przednią przerzutkę"

Ok dzięki.W większości używałem tej mniejszej na przodzie.Mam 2x11

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...