nedved_pavel Napisano 15 Marca 2016 Napisano 15 Marca 2016 Witam wszystkich!Pora na zmiany, stary, wysłużony góral idzie w odstawkę zatem poszukiwania nowych kandydatów rozpoczęte. Prosiłbym o zweryfikowanie propozycji pod kątem zastosowania/specyfikacji.Zastosowanie:- 120-160 km/tydzień [jako dojazdy do pracy], sporadycznie 60-100km [wypady jednodniowe]- jazda po następujących terenach: asfalt, bruki, chodniki, lasWymagania:- rozmiar koła 27,5/28 - przedział cenowy 1500-2500- najlepiej dostępny stacjonarnie [wiadomo w przypadku ofert internetowych nierealne]- hamulce tarczowe hydrauliczne- 24-27 biegów- kasetaOczywiście zdaje sobie sprawę, że nie wszystkie wymagania muszą być W przedbiegach odpadła szosa, mimo że choruję od dawna to przeraża mnie myśl jazdy po torach czy też wjazd szosą w teren, a szosy przełajowej nie będzie w takiej cenie.Propozycje wyselekcjonowane:1600 CrossOrkan 4.02300 CrossOrkan 5.01900 MTBRockrider 5402500 MTBRockrider 560 Najbliżej mi do Btwina, ze względu na to, że mogę go od razu przymierzyć i przejechać kawałek. Na tyle na ile się znam to jednak Romet ma lepszy osprzęt, ale czy to są odczuwalne różnice?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.