Skocz do zawartości

[kaseta] Jaka do kół seryjnych rockrider 6.3

Kidzuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.
Byłem ostatnio się zapytać w sklepie rowerowym o kasetę do mojego roweru, lecz niestety nie znają tego modelu roweru i niby najbliżej znajdę to we Wrocławiu...
Więc przychodzę tutaj do Was z prośbą o wytłumaczenie jakiej kasety 8rz dokładnie potrzebuje do tego modelu.
Pozdrawiam! 

Napisano

Ten model miał też kasetę 9rz więc jak jesteś pewien, że ta Twoja ma 8rz to taką musisz kupić. Zapewne stopniowanie było 11-32 i wszystkie dane już masz. 

Napisano

Zgadza się to ten rower lecz mam założone tam przerzutki 8rz i tak samo miałem założoną taką kasetę. 
Ale jak widzę to nie ma to znaczenia jakiej firmy i w ogóle? 
Tylko żeby zgadzały się rzedy i zęby? 
Bo "sprzedawczyni" mi powiedziała, że najprawdopodobniej nie dostane tutaj takiej kasety.

Napisano

Dobrze rozumiem, że poszedłeś do rowerowego w trzydziestotysięcznej  miejscowości i pani tam pracująca powiedziała, że w całym mieście nie dostaniesz kasety 8 rzędowej, bo nie znają modelu roweru? Jestem w jakiejś wirtualnej rzeczywistości, czy jak?

Napisano

Pytałem się w Zgorzelcu ;) a odpowiedziała mi, że znajdę dopiero we Wrocławiu :)

A jeszcze jedno mam pytanie, czy jeżeli mam nałożony np wolnorzed to bez problemu mogę zmienić na kasetę czy może być z tym problem?

Napisano

Policz zęby na najmniejszej zębatce - jeśli będzie 11 lub 12 to będzie kaseta a jeśli 13 lub 14 wówczas zapewne wolnobieg.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...