Kidzuuu Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Witam.Byłem ostatnio się zapytać w sklepie rowerowym o kasetę do mojego roweru, lecz niestety nie znają tego modelu roweru i niby najbliżej znajdę to we Wrocławiu...Więc przychodzę tutaj do Was z prośbą o wytłumaczenie jakiej kasety 8rz dokładnie potrzebuje do tego modelu.Pozdrawiam!
beskid Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Ten model miał też kasetę 9rz więc jak jesteś pewien, że ta Twoja ma 8rz to taką musisz kupić. Zapewne stopniowanie było 11-32 i wszystkie dane już masz.
gtb Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Jeśli to ten rower http://www.bikeradar.com/gear/category/bikes/mountain-bikes/product/review-decathlon-rockrider-6-3-07-20096/ to oryginalnie było 9s.
Kidzuuu Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Zgadza się to ten rower lecz mam założone tam przerzutki 8rz i tak samo miałem założoną taką kasetę. Ale jak widzę to nie ma to znaczenia jakiej firmy i w ogóle? Tylko żeby zgadzały się rzedy i zęby? Bo "sprzedawczyni" mi powiedziała, że najprawdopodobniej nie dostane tutaj takiej kasety.
gtb Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Policz ilość zębów na najmniejszej i największej zębatce i dobierz taką samą - marka i model bez znaczenia.
Kidzuuu Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Wielkie dzieki za odpowiedz!Repucik oczywiscie poleci
alagor96 Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Dobrze rozumiem, że poszedłeś do rowerowego w trzydziestotysięcznej miejscowości i pani tam pracująca powiedziała, że w całym mieście nie dostaniesz kasety 8 rzędowej, bo nie znają modelu roweru? Jestem w jakiejś wirtualnej rzeczywistości, czy jak?
Kidzuuu Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Pytałem się w Zgorzelcu a odpowiedziała mi, że znajdę dopiero we Wrocławiu A jeszcze jedno mam pytanie, czy jeżeli mam nałożony np wolnorzed to bez problemu mogę zmienić na kasetę czy może być z tym problem?
Mod Team michuuu Napisano 8 Marca 2016 Mod Team Napisano 8 Marca 2016 Jak jest jak piszesz to może być problem. Mowa o wolnobiegu 8rz. Ale skąd te wątpliwości?
Kidzuuu Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Tak mi się wydaje bo z tego co widziałem to jest inne mocowanie niż do kaset. Stąd moje wątpliwości.
gtb Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Policz zęby na najmniejszej zębatce - jeśli będzie 11 lub 12 to będzie kaseta a jeśli 13 lub 14 wówczas zapewne wolnobieg.
Kidzuuu Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 A jeżeli będzie wolnobieg a będę chciał założyć kasetę to co wówczas?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.