kashier Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Witam was! Rozglądam się za nowym rowerem do jazdy po górskich szlakach. Przedział cenowy, w cenach brutto, to 2500-3000zł. Interesuje mnie przede wszystkim firma Kross, z racji możliwej zniżki od cen detalicznych właśnie na tę markę. Mam 180 cm wzrostu, i wagę w okolicy 75-78 KG. Bardzo Was prosze, o informacje, czy w tym przedziale jestem w stanie kupić rower, odpowiedni dla amatora. Oczywiście - jeżeli jest możliwe kupienie czegoś za 2000zł, to bardzo chętnie, grunt, żeby nie był to całkowity szrot. W tym momencie dysponuje Kellys salamander z 2008 roku, ale jest mocno sponiewierany, stąd potrzeba zmiany. Licze na odpowiedz Pozdrawiam
TurkucPodjadek Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Ale na większość marek dostaniesz propozycję rabatową jak tylko zapytasz w sklepach, więc czego żeś się tak uczepił Krossa akurat?
kashier Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Ponieważ ja mam na myśli zakup bez marży, a ty rabat od oferowanej ceny, a to robi dużą różnicę. Wracając - jesteś mi w stanie pomóc Ty, lub ktoś z forum? Bardzo mi zależy.
krzych0 Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Skoro masz zdefiniowany budżet i markę to o czym tu gadać. Wybierz z katalogu co Ci pasuje cenowo, jak Kross'a masz bez marży to chyba nie znajdziesz nic lepszego w swojej kwocie
kashier Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Sugerujesz, że między 2000 a 3000 nie będzie różnicy? Bo właśnie do tego potrzebuje Waszego zdania - czy jeśli wybiore taki za 2000zł, to czy nie będzie to lepszym wyborem niż ten za 3000, z racji podzespołów, które niewiele będą sie różnić. Nie znam się na sprzęcie, proszę o pomoc w wyborze roweru w tym budżecie brutto w oficjalnejdystrybucji. To, jaką zniżkę będę miał, to juz nie istotne.
gtb Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Jeśli pytasz o modele 2016 to minimum R6/B6 (choć i tak wypadają słabo na tle konkurencji) , wszystko poniżej ma uginacz XCM a nie amortyzator.
siimon Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 A jeśli pytasz czy ten za 3 nedzie lepszy od tego za za 2 to tak, będzie lepszy. Czy dla Ciebie zauważalnie lepszy? Nikt tego nie wie.
fotofx Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Skoro masz zniżkę to za 3000 zł kupisz KROSS LEVEL B7
Mod Team Pixon Napisano 9 Marca 2016 Mod Team Napisano 9 Marca 2016 Dokładnie, wystarczy Ci na B7/R7, minimalnie do tego dołożysz i będziesz zadowolony. Kolego nawet nie wiemy, możemy się tylko domyślać, na jakiej marży sprzedawane są te rowery. Podaj dwa modele mieszczące się w budżecie to ktoś Ci oceni.
kashier Napisano 9 Marca 2016 Autor Napisano 9 Marca 2016 Panowie, Napisałem wyraźnie, post wyżej, że interesuje mnie przedział cenowy do 3000 zł brutto, w oficjalnej dystrybucji. Za ile realnie go będę miał, to juz zupełnie nie istotne. Model B6 mieści sie w budżecie do 3000zł, widzę, że kosztuje niecałe 3000zł na ceneo. Czy ten model ma sens?
fotofx Napisano 9 Marca 2016 Napisano 9 Marca 2016 Jeśli musi to być koniecznie Kross to warto dopłacić w innym wypadku można kupić lepszy rower MTB innej firmy za mniejsze pieniądzeUwaga jeśli zadowoli Ciebie MTB na kołach 26'' to jest za 2999zł KROSS LEVEL A8 L DEORE XT RECON + GRATIS ZA 149zł http://allegro.pl/kross-level-a8-l-deore-xt-recon-gratis-za-149zl-i6020740484.html dobry napęd Xt i Deore 3X10 dobry amortyzator dobra waga no i też Kross
lordoza Napisano 11 Marca 2016 Napisano 11 Marca 2016 Drogi kolego kashier. Jeżeli masz zakup bez narzutu i ustalony budżet do ceny detalicznej 3000zł, to nielogicznym jest pisanie o rowerze który kosztuje na ceneo 3000zł bo nie jest to cena detaliczna w rozumieniu cena katalogowa. W zależności od rabatu jakim dysponuje Twój sklep odlicz sobie ten rabat od ceny która jest ceną oficjalną, czyli taką z cennika lub strony krossa, a nie sklepu z ceneo, który już zaproponował jakiśtam rabat. Jeżeli chodzi o pomoc w wyborze roweru, myślę że najbardziej pomocny może być sprzedawca Twojego sklepu, chyba że nie masz pełnego zaufania stąd ten temat na forum. Najlepiej byłoby porozmawiać z serwisantem, wytłumaczyłby dlaczego te droższe rowery są droższe i czy faktycznie wykorzystasz ich możliwości. Myślę że jesteś też w stanie samemu wyciągnąć kilka wniosków z jazd próbnych. Ja zanim kupiłem rower czytałem najpierw o komponentach i różnicach między nimi, później codziennie męczyłem serwisanta pytaniami technicznymi, w międzyczasie objeździłem serię evado od 4.0 do 7.0 i sam zauważyłem że napis na przerzutkach/hamulcach/amortyzatorze to nie tylko napis, ale też wyznacznik poziomu funkcjonowania, a tym samym komfortu jazdy. Wybrałem sobie sprzęt, który dawał mi najlepsze odczucia względem ceny i jestem zadowolony. Chociaż Pan serwisant do dzisiaj jak rozmawiamy o rowerze mówi mi "bo trzeba było brać 7.0" To ja wybrałem to co chciałem i jestem zadowolony. Tobie polecam to samo. Czyli trochę więcej pracy nad własną decyzją i samodzielności w jej podejmowaniu. Pozdrawiam i życzę radości z jazdy.
Alsew Napisano 12 Marca 2016 Napisano 12 Marca 2016 Poniżej B6 wszystko to jedna padaka , a między B6 a B7 jest różnica w cenie na poziomie dobrej kolacji a przeskok technologiczny o 'lata świetlne'. Wiec głupotą jest kupić B6 a B4 to skarbonka na kółkach... Dla przykładu amor który jest w B4 po około 3tys km nadaje się tylko na złom nawet jak się o niego dba...
piciu256 Napisano 12 Marca 2016 Napisano 12 Marca 2016 kolega powyżej ma rację, ja bym wziął tego krossa a8 z linku podanego powyżej- to jest już rower na dobrym osprzęcie, koła 26- co prawda niemodne ale nadal jeżdżą (w odróżnieniu do opinii niektórych że nagle się na nich jeździć nie da )
Alsew Napisano 12 Marca 2016 Napisano 12 Marca 2016 @kashier . Cena z oficjalnej dystrybucji to cena katalogowa producenta a nie cena jakiegoś sklepu internetowego wrzucona na ceneo! Wiec nie wiem jak ci się B6 mieści w budżecie jak na stronie Krossa stoi on po 3399 zł ??? Mieszasz kolego tak ze sam się gubisz..
Mod Team Pixon Napisano 14 Marca 2016 Mod Team Napisano 14 Marca 2016 koła 26- co prawda niemodne ale nadal jeżdżą (w odróżnieniu do opinii niektórych że nagle się na nich jeździć nie da ) Każdy wie, że te rowery nadal jeżdżą. Niestety marketing mówi swoje i części do 26" będą coraz gorzej dostępne. Nie brałbym w ogóle pod uwagę roweru na kołach 26".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.