Skocz do zawartości

[2500-3000zl] MTB koniecznie Kross'a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam was!

Rozglądam się za nowym rowerem do jazdy po górskich szlakach. Przedział cenowy, w cenach brutto, to 2500-3000zł. Interesuje mnie przede wszystkim firma Kross, z racji możliwej zniżki od cen detalicznych właśnie na tę markę.

Mam 180 cm wzrostu, i wagę w okolicy 75-78 KG. 

Bardzo Was prosze, o informacje, czy w tym przedziale jestem w stanie kupić rower, odpowiedni dla amatora. 

Oczywiście - jeżeli jest możliwe kupienie czegoś za 2000zł, to bardzo chętnie, grunt, żeby nie był to całkowity szrot.

W tym momencie dysponuje Kellys salamander z 2008 roku, ale jest mocno sponiewierany, stąd potrzeba zmiany.

Licze na odpowiedz

Pozdrawiam

Napisano

Ponieważ ja mam na myśli zakup bez marży, a ty rabat od oferowanej ceny, a to robi dużą różnicę.

Wracając - jesteś mi w stanie pomóc Ty, lub ktoś z forum? Bardzo mi zależy.

Napisano

Skoro masz zdefiniowany budżet i markę to o czym tu gadać. Wybierz z katalogu co Ci pasuje cenowo, jak Kross'a masz bez marży to chyba nie znajdziesz nic lepszego w swojej kwocie

Napisano

Sugerujesz, że między 2000 a 3000 nie będzie różnicy?

Bo właśnie do tego potrzebuje Waszego  zdania - czy jeśli wybiore taki za 2000zł, to czy nie będzie to lepszym wyborem niż ten za 3000, z racji podzespołów, które niewiele będą sie różnić.

Nie znam się na sprzęcie, proszę o pomoc w wyborze roweru w tym budżecie brutto w oficjalnejdystrybucji. To, jaką zniżkę będę miał, to juz nie istotne.

Napisano

Jeśli pytasz o modele 2016  to minimum R6/B6 (choć i tak wypadają słabo na tle konkurencji) , wszystko poniżej ma uginacz XCM a nie amortyzator.

Napisano

A jeśli pytasz czy ten za 3 nedzie lepszy od tego za za 2 to tak, będzie lepszy. Czy dla Ciebie zauważalnie lepszy? Nikt tego nie wie.

• Mod Team
Napisano

Dokładnie, wystarczy Ci na B7/R7, minimalnie do tego dołożysz i będziesz zadowolony. Kolego nawet nie wiemy, możemy się tylko domyślać, na jakiej marży sprzedawane są te rowery. Podaj dwa modele mieszczące się w budżecie to ktoś Ci oceni.

Napisano

Panowie,

Napisałem wyraźnie, post wyżej, że interesuje mnie przedział cenowy do 3000 zł brutto, w oficjalnej dystrybucji. Za ile realnie go będę miał, to juz zupełnie nie istotne.

Model B6 mieści sie w budżecie do 3000zł, widzę, że kosztuje niecałe 3000zł na ceneo.

Czy ten model ma sens? 

Napisano

Jeśli musi to być koniecznie Kross to warto dopłacić w innym wypadku można kupić lepszy rower MTB innej firmy za mniejsze pieniądze
Uwaga jeśli zadowoli Ciebie MTB na kołach 26'' to jest za 2999zł KROSS LEVEL A8 L DEORE XT RECON + GRATIS ZA 149zł http://allegro.pl/kross-level-a8-l-deore-xt-recon-gratis-za-149zl-i6020740484.html dobry napęd Xt i Deore  3X10 dobry amortyzator dobra waga no i też Kross :woot:

Napisano

Drogi kolego kashier. Jeżeli masz zakup bez narzutu i ustalony budżet do ceny detalicznej 3000zł, to nielogicznym jest pisanie o rowerze który kosztuje na ceneo 3000zł bo nie jest to cena detaliczna w rozumieniu cena katalogowa. W zależności od rabatu jakim dysponuje Twój sklep odlicz sobie ten rabat od ceny która jest ceną oficjalną, czyli taką z cennika lub strony krossa, a nie sklepu z ceneo, który już zaproponował jakiśtam rabat. 

Jeżeli chodzi o pomoc w wyborze roweru, myślę że najbardziej pomocny może być sprzedawca Twojego sklepu, chyba że nie masz pełnego zaufania stąd ten temat na forum. Najlepiej byłoby porozmawiać z serwisantem, wytłumaczyłby dlaczego te droższe rowery są droższe i czy faktycznie wykorzystasz ich możliwości. Myślę że jesteś też w stanie samemu wyciągnąć kilka wniosków z jazd próbnych. Ja zanim kupiłem rower czytałem najpierw o komponentach i różnicach między nimi, później codziennie męczyłem serwisanta pytaniami technicznymi, w międzyczasie objeździłem serię evado od 4.0 do 7.0 i sam zauważyłem że napis na przerzutkach/hamulcach/amortyzatorze to nie tylko napis, ale też wyznacznik poziomu funkcjonowania, a tym samym komfortu jazdy. Wybrałem sobie sprzęt, który dawał mi najlepsze odczucia względem ceny i jestem zadowolony. Chociaż Pan serwisant do dzisiaj jak rozmawiamy o rowerze mówi mi "bo trzeba było brać 7.0" To ja wybrałem to co chciałem i jestem zadowolony. Tobie polecam to samo. Czyli trochę więcej pracy nad własną decyzją i samodzielności w jej podejmowaniu. 

Pozdrawiam i życzę radości z jazdy.

Napisano

Poniżej B6 wszystko to jedna padaka , a między B6 a B7 jest różnica w cenie na poziomie dobrej kolacji a przeskok technologiczny o 'lata świetlne'. Wiec głupotą jest kupić B6 a B4 to skarbonka na kółkach... Dla przykładu amor który jest w B4 po około 3tys km nadaje się tylko na złom nawet jak się o niego dba...

Napisano

kolega powyżej ma rację, ja bym wziął tego krossa a8 z linku podanego powyżej- to jest już rower na dobrym osprzęcie, koła 26- co prawda niemodne ale nadal jeżdżą (w odróżnieniu do opinii niektórych że nagle się na nich jeździć nie da ;) )

Napisano

@kashier . Cena z oficjalnej dystrybucji to cena katalogowa producenta a nie cena jakiegoś sklepu internetowego wrzucona na ceneo! Wiec nie wiem jak ci się B6 mieści w budżecie jak na stronie Krossa stoi on po 3399 zł ??? Mieszasz kolego tak ze sam się gubisz..

• Mod Team
Napisano

koła 26- co prawda niemodne ale nadal jeżdżą (w odróżnieniu do opinii niektórych że nagle się na nich jeździć nie da ;) )

Każdy wie, że te rowery nadal jeżdżą. Niestety marketing mówi swoje i części do 26" będą coraz gorzej dostępne. Nie brałbym w ogóle pod uwagę roweru na kołach 26".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...