Skocz do zawartości

[Rower] Pierwsze MTB do 3000 tys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam
W tym roku postanowiłem zacząć przygodę z jazdą na rowerze po górach do tej pory jeździłem na BMX z tym że już trochę lat na karku za dużo na mały rowerek trzeba przesiąść się na duży, Głównie będę jeździł po lasach, single trackach, szlakach górskich Karkonosze i Izery często pewnie będę pod smerkiem. Mam 176cm wzrostu i waga 68kg. Myślę że to są podstawowe informacje które powinienem przekazać prosząc o pomoc w doborze roweru. Pieniądze jakie chcę wydać to około 3000zł wiadomo plus minus im mniej tym lepiej ale jeżeli między rowerem za 3000 a za 3399 będzie przepaść wiadomo jestem w stanie zapłacić więcej. Na razie w oko wpadł mi Canyon AL 3.9 czy to dobry pomysł? 

Napisano

- Ghost Tacana : przyzwoity amor ale słabiutkie hamulce ,

- Unibike EVO   : amor sprężynowy , słabe hamulce - zdecydowanie lepiej dołożyć do Flite

- Scott Aspect   : amor sprężynowy , słabe hamulce , brak taperowanej główki

Napisano

ja przy wzroście 182 cm jeżdżę na ramie 18 cali bo 19-ka jest jednak za duża, więc przy Twoich 176 cm to jak już było napisane max 17 cali, a być może że rowery na kołach 27,5" będą lepszym rozwiązaniem ale wierz mi, że najlepiej jest dosiadać przed zakupem ze względu na różne geometrie ram

Napisano

Tak własnie zacząłem się zastanawiać nad 27.5 po tym jak siadłem na 29. 

Macie może jeszcze jakieś propozycje rower może być tańszy zależy mi na tym żeby geometria ramy była jak najbardziej sportowa.

Napisano

Rower już kupiony. Wybór padł na Cube acid 2015 27,5R. Siedziałem porównywałem z 30 rowerów i siedziało mi się na nim najwygodniej dużo lepiej jak na Unibike Felat i to wraz z widelcem i rabatem przesądziło o wyborze. Ponadto chciał bym bardzo podziękować Panu z centrum rowerowego w cieplicach za mega uprzejmą obsługę mimo że przyjechałem już po czasie jego pracy wszystko mi tłumaczył odpowiadał na każde pytanie rzeczowo, a co najważniejsze dla kupującego każdy rower mogłem wyciągnąć i pojeździć popstrykać poregulować co uważam za bardzo ważne! Na razie jestem mega zadowolony i podjadany. Jak się pogoda poprawi to jadę na testy!

Dziękuje bardzo za pomoc w wyborze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...