lotharis Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Witam, proszę o pomoc wyborze roweru: Wzrost rowerzysty: 180cm Waga rowerzysty: 116kg Kondycja : OK Wykorzystanie: Na pewno asfalt, drogi dla rowerów i ścieżki rowerowe Czytałem trochę na forum i podobają mnie się crossy czy MTB Rowery z romet, lazaro czy kands są w porządku. Chce dużo jeździć na rowerze bo z wagą walczę. W sumie rower może być nowy albo używany bo liczy się żeby był jak najlepszy dla mnie i wytrzymały. Podstawowe pojęcie z rowerami mam. Dziękuję i Pozdrawiam.
Pablo59 Napisano 6 Marca 2016 Napisano 6 Marca 2016 Z uwagi na masę porozglądaj się za unibike. (dopuszczalna 140 kg) ... Albo coś z Zachodu... Niestety w tej kwocie nówka będzie osprzętowo biedna - a kaseta jest OBOWIĄZKOWA !!!! Szukaj takiego co będzie miał 3x8 biegów co najmniej - względnie zbieraj na dokładkę do nowego ... Do doboru wielkości ramy zmierz długość nogi. No i decyzja czy pozycja crossowa czy trekkingowa ci pasuje bardziej.
lotharis Napisano 6 Marca 2016 Autor Napisano 6 Marca 2016 A jak bym zwiększył cenę do 2000 zł to się coś znajdzie? Długość nogi to będzie jakieś 75cm a co do pozycji to nie wiem która będzie lepsza.
Pablo59 Napisano 7 Marca 2016 Napisano 7 Marca 2016 "Jakieś 75 cm" i nie wiesz co ci lepiej pasuje - to idealny wstęp żeby kupić "jakiś rower" Rama będzie miała poziomą rurę na wysokości np. "jakieś 77 cm" - bierzesz ??? Unibike crossfire lub viper (crossowe) względnie voyager (trekking) powinny być już w zasięgu po zwiększeniu puli - rama raczej 17" , przymierz się i przejedź się kawałek która pozycja ci odpowiada. Jeszcze warto poszukać modeli 2015.
lotharis Napisano 7 Marca 2016 Autor Napisano 7 Marca 2016 "jakieś 77 cm" - bierzesz ??? - oczywiście że tak, stanę na palcach też uważam że rama 17" będzie dobra popatrzę i dam znać ale dzięki za pomoc, jesteś najlepszy a co myślisz o tym? http://olx.pl/oferta/rower-unibike-fusion-29-zadbany-uzywany-tani-z-nowymi-czesciami-CID767-IDdQqyd.html#15e547ebf1
lotharis Napisano 8 Marca 2016 Autor Napisano 8 Marca 2016 Rower UNIBIKE Fusion 29" zadbany używany tani z nowymi częściami Kraków Podgórze • OLX.pl a co myślicie o tym czy jednak postawić na nowy? Dziękuję i pozdrawiam
bartezz Napisano 8 Marca 2016 Napisano 8 Marca 2016 Rower który podajesz w linku to typowy MTB czyli tylko teren.Po za tym nie wiadomo jaki rozmiar ramy. Szukaj crossa.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.