Skocz do zawartości

[do 1500zł]rower miasto/las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę o pomoc wyborze roweru:

Wzrost rowerzysty: 180cm

Waga rowerzysty: 116kg

Kondycja : OK

Wykorzystanie: Na pewno asfalt, drogi dla rowerów i ścieżki rowerowe

Czytałem trochę na forum i podobają mnie się crossy czy MTB

Rowery z romet, lazaro czy kands są w porządku. Chce dużo jeździć na rowerze bo z wagą walczę.

W sumie rower może być nowy albo używany bo liczy się żeby był jak najlepszy dla mnie i wytrzymały.

Podstawowe pojęcie z rowerami mam.

Dziękuję i Pozdrawiam.

Napisano

Z uwagi na masę porozglądaj się za unibike. (dopuszczalna 140 kg) ...  Albo coś z Zachodu...

Niestety w tej kwocie nówka będzie osprzętowo biedna - a kaseta jest OBOWIĄZKOWA !!!!

Szukaj takiego co będzie miał 3x8 biegów co najmniej  - względnie zbieraj na dokładkę do nowego ...

Do doboru wielkości ramy zmierz długość nogi. No i decyzja  czy pozycja  crossowa czy trekkingowa ci pasuje bardziej.

Napisano

A jak bym zwiększył cenę do 2000 zł to się coś znajdzie?

Długość nogi to będzie jakieś 75cm a co do pozycji to nie wiem która będzie lepsza.

Napisano

"Jakieś 75 cm"  i nie wiesz co ci lepiej pasuje  - to idealny wstęp żeby kupić "jakiś rower" :)

Rama będzie miała poziomą rurę na wysokości np. "jakieś 77 cm"  -  bierzesz ???

Unibike crossfire lub viper (crossowe) względnie voyager (trekking) powinny być już w zasięgu po zwiększeniu puli - rama raczej 17" , przymierz się i przejedź się kawałek która pozycja ci odpowiada.

Jeszcze warto poszukać modeli 2015.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...