LukiFox Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 Cześć jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem używany rower który miał mieć tylko rozregulowane przerzutki ,pokręciłem i zauważyłem ze jest krzywy wózek przerzutki tylnej , na ostatnim biegu widać ze jest bardziej w prawo i moje pytanie czy muszę kupić nowy wózek czy można ten jakoś wyprostować
siimon Napisano 1 Marca 2016 Napisano 1 Marca 2016 A działa? To nie musi być przerzutka tylko np hak. Ciężko tak niewidząc. Może jakieś zdjęcie?
bukakewarior Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Hej. Czy to wózek, czy hak- możesz próbować prostować- w zasadzie nic nie tracisz. Ja kiedyś wyprostowałem wózek zmielony w kole i przerzutka działa:
dran2 Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 A co do "aparatu" w klamrach to weź taki do robienia zdjęć bo w ciemno to zgadywanka.
LukiFox Napisano 2 Marca 2016 Autor Napisano 2 Marca 2016 Przerzutka działa ustawiłem ją jakoś, tylko jak kręcę korbą do tylu to słychać jak przeskakuje jak kręcę do przodu ładnie chodzi nic nie słychać i zauważyłem ze na górze kasety łańcuch idzie równo a na dole koło wózka skręca w prawo tak to wygląda zrobię potem jeszcze inne zdjęcia .
bukakewarior Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Zaryzykuję stwierdzeniem , że to hak. Ale możesz to sprawdzić w prosty sposób- odkręć przerzutkę od wspomnianego, następnie sam hak i połóż go na płaskiej powierzchni (blat stołu itp.), wtedy zobaczysz, czy jest zwichrowany
cyrax84pl Napisano 2 Marca 2016 Napisano 2 Marca 2016 Podobnie jak kolega bukakewarior obstawiałbym, że to wina krzywego haka. Można próbować prostować a jak się złamie to koszty wymiany odstraszające nie będą
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.