yulia Napisano 27 Lutego 2016 Napisano 27 Lutego 2016 Cześć, Laik prosi o radę i pomoc w rozeznaniu sie Planuję kupno roweru, cel: całoroczna jazda po mieście (10 - 15 km/dziennie) + jazda rekreacyjna po po drogach leśnych itp. Obecnie jeżdżę kilkunastoletnim Romet Turing i zasadniczo spełnia on moje wymagania, niestety zdarzające się naprawy przekraczają już granicę opłacalności. Celuję raczej w rower używany, wydaje mi się, że stosunek jakość/cena będzie korzystniejszy. Jeżdżę w różnych warunkach atmosferycznych, często nie mam czasu na odpowiednią konserwację/czyszczenie, rower często też bywa zostawiany przypięty w różnych miejscach w mieście - nie chciałabym się niepotrzebnie stresować. Mam 167 cm wzrostu, 55 kg wagi. Dotąd jeździłam na kołach 26'', ale kusi mnie 28'' - czy nie jestem na nie za niska? Początkowo rozważałam np. damki Peugeot, które wizualnie bardzo mi się podobają - np. http://allegro.pl/peugeot-rama-49-singiel-damka-okazja-shrowery-wwa-i5983477055.html ale chyba nie jest to najlepszy wybór do jazdy zimą? Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie co do modeli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.