Skocz do zawartości

[do 3000] Specialized vs Trek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przymierzam się do kupna roweru.  Budżet ~3000 zł. Wzrost ok 196 cm, i 100 kg.  Wybrałem 2 modele które mi się podobają  czy za taką cenę warto interesować się tymi rowerami, czy  poszukać czegoś innego  Czy oba są do siebie podobne ? Jakby ktoś znał inne,  to będę bardzo wdzięczny .

Modele TREK jakie znalazłem to Trek X-Caliber 7 2016 i Trek Marlin 7 2016

a specialized to Specialized Pitch Comp 650B 2016  i  Specialized Rockhopper 29 2016

Który z nich lepszy ?

czy za ten  specialized płace za jakość czy za markę ? 

Napisano

Specialized płacisz ma markę i ramę. Ma ładne spawy i geometrię. Te cztery modele są porównywalne sprzętowo. Czy musza być te marki ?? Za tą cene możesz mieć np Scotta, albo coś z poslkich Unibike, Kros, Romet lepiej wyposażony

Napisano

Wtym unbike rame 23" brac? Nie wiem czy brac rower tak w ciemno bez przymierzenia sie do niego. Strasznie mi sie podoba rama i malowanie w tym pitch comp chyba sie na niego zdecyduje a co do osprzetu to moze po czasie jak sie zuzyje wymienie na lepszy. na razie jestem zielony w tych sprawach.

Napisano

Skoro najważniejszy jest wygląd wyboru musisz dokonać sam (ty najlepiej wiesz co ci się podoba). Podpowiem tylko że rowery podane przez ciebie są sprzętowo na jednakowym poziomie - zatem niech wygra najładniejszy :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...