SirMike Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Cześć, Zdemontowałem z decathlonowego roweru rozklekotany suport (na kwadrat) i potrzebuję rozpoznać jego parametry. Wybaczcie, nie znam się na tym jeszcze na tyle dobrze, a nie chciałbym kupić w zamian czegoś nieodpowiedniego. http://i.imgur.com/NFflzk4.jpg Zakładam, że to BSA (odkręcałem w prawą stronę), ale co oznacza tutaj 120L i 119? Jest to 119 mm czy jeszcze coś innego? Akurat nie mam suwmiarki pod ręką więc nie jestem w stanie dokładnie zmierzyć długości osi. Pomożecie?
Marcin9 Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Na 99,99% jest to 119mm Podaj model korby i roweru łatwiej będzie pomóc coś dobrać bo czasem producenci wkładają to co akurat mają czyli suport za krótki/długi
SirMike Napisano 12 Lutego 2016 Autor Napisano 12 Lutego 2016 Dzięki. Sprawdzę korbę jak wrócę do domu, ale rower to na pewno Rockrider 340.
Marcin9 Napisano 12 Lutego 2016 Napisano 12 Lutego 2016 Na korbie nie będzie prawdopodobnie żadnych bo to zwykła najtańsza chińska korba Kup suport o identycznej długość.
SirMike Napisano 12 Lutego 2016 Autor Napisano 12 Lutego 2016 Też tak podejrzewam. Kupię po prostu 119mm, w razie draki wymieni się też korby na coś porządniejszego. Swoją drogą, jak na swoją cenę to ten rower nawet nieźle się trzyma. Zrobiłem nim kilka tysięcy km, a poza oponami i dętkami jeszcze nic nie padło. Nawet łańcuch nie wygląda najgorzej. Podejrzewam, że gdybym ciut bardziej dbał o czystość wszystkich elementów to suport też by się dalej kręcił EDIT: Kupiłem 118mm, wyregulowałem przerzutkę, nic nie haczy. Wygląda na to, że jest git.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.