Skocz do zawartości

[suport] potrzebna pomoc w rozpoznaniu

SirMike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,

Zdemontowałem z decathlonowego roweru rozklekotany suport (na kwadrat) i potrzebuję rozpoznać jego parametry. Wybaczcie, nie znam się na tym jeszcze na tyle dobrze, a nie chciałbym kupić w zamian czegoś nieodpowiedniego.

http://i.imgur.com/NFflzk4.jpg

Zakładam, że to BSA (odkręcałem w prawą stronę), ale co oznacza tutaj 120L i 119? Jest to 119 mm czy jeszcze coś innego? Akurat nie mam suwmiarki pod ręką więc nie jestem w stanie dokładnie zmierzyć długości osi. Pomożecie?

Napisano

Też tak podejrzewam. Kupię po prostu 119mm, w razie draki wymieni się też korby na coś porządniejszego.

Swoją drogą, jak na swoją cenę to ten rower nawet nieźle się trzyma. Zrobiłem nim kilka tysięcy km, a poza oponami i dętkami jeszcze nic nie padło. Nawet łańcuch nie wygląda najgorzej. Podejrzewam, że gdybym ciut bardziej dbał o czystość wszystkich elementów to suport też by się dalej kręcił ;)

EDIT:

Kupiłem 118mm, wyregulowałem przerzutkę, nic nie haczy. Wygląda na to, że jest git.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...